"Here Comes the Boom" - Ismerjük meg Whizbang paklijait

18 paklit rakott össze a Blizzard azoknak, akik szeretnék kipróbálni a "csodálatos" Whizbang kalandajit! Röviden elemeztük az összes decket!

A Whizbang the Wonderfulról már írtunk korábban, amiben azt fejtettük ki részletesen, hogy ez a lap valójában kiknek is készült. Most már hivatalos, hogy melyik 18 deckreceptből választ majd Whizbang véletlen módon minden meccs előtt, ha belerakjuk egy pakliba. Nézzük meg közelebbről, hogy miből lesz a cserebogár, avagy mit kapunk 1600 dustért!

Priest

Egy Quest Priestet rakott nekünk össze a csapat, ami számos jó dologgal is rendelkezik (Reckless Experimenter, Dead Ringer), de hogy ne legyen teljes az örömünk kihagytak olyan kulcskártyákat, mint Zola the Gorgon, a Shadow Vision és a Twilight’s Call. Szedett-vedett az egész pakli, a szinergiákra nem fordítottak figyelmet, helyette inkább berakták az új lapokat, csak azért, hogy játszhassanak vele azok is, akik szegényesebb kártyagyűjteménnyel rendelkeznek.

Az utolsó reveal streamben is látott kicsit átalakított Inner Fire Priestről van szó. Ha a megfelelő lapokat behúzzuk akkor elég gyorsan pontot tehetünk a meccsek végére. Itt is vannak felesleges kártyák (Power Word: Replicate, Vivid Nightmare), de összességében egész korrekt módon rakták össze.

Hunter

Talán a legerősebb pakli a 18 közül, hiszen egy Secret Planekkel kiegészített Spell Hunterről van szó. Kedvező metában akár még a legend is üthető lesz vele. Mindenképp bízni a szerencsében, mert ezzel a változattal lehet halmozni a győzelmeket.

Midrange Mech Huntert kapunk a pénzünkért, ami bővelkedik az új kártyákban. Kipróbálni mindenképp érdemes, de az igazi (Carnivorous Cube, Play Dead, Necromechanic) kombókat nem rakták bele, így csak reménykedhetünk abban, hogy valamire elég lehet ebben a formában is.

Warlock

Egy Skull of the Man’ari nélküli Control Lockot kaptunk, ami az Omega lapokkal egészült ki. Viszonylag a jobb paklik közé sorolható, de a legendary fegyver hiányát szinte mindig meg fogjuk érezni.

Ebben a Demon Zoo Lockban a szinergiára épül minden. A jó húzások és a kedvező matchupok (Druidok) miatt akár még a top 3 Whizbang pakliba is beférhet majd.

Mage

Nem ismeretlen a deck számunkra, hiszen a Big Spell alapjaira építkezik, de megjelentek benne a Spiteful Summonerek. Új lap egyáltalán nincs benne, ami meglephet bennünket.

Spell Damagere épülő Mage eddig egyáltalán nem volt és várhatóan nem ennek a paklinak köszönhetően kerül majd be a metába. Rengeteg felesleges kártya van benne, ami miatt igen gyengének tűnik.

Warrior

Odd Rush Taunt Warrior minden jó és minden rossz tulajdonságával. „Két szék között a pad alá” tipikus esete lehet majd ez a deck. Külön-külön sokkal erősebb mindkét változat.

Mech Warrior, de nem a lassú Control, hanem egy Midrange változat! Dr. Boom miatt biztos élvezetes lesz vele játszani, az eredményesség már nem garantált. Kicsit talán jobb lehet majd, mint az átlagos deckreceptes paklik.

Shaman

Egy valódi Control Shamant (de győzelmi faktor nélkülit) kapunk, mellé rengeteg random effektes lappal. A véletlen módon szerzett kártyákkal lehet csak saját magunknak ásunk gödröt, ami után az ellenfélnek már csak bele kell taszítania minket.

Elementalokra és az Overload szinergiákra is épít egyben a pakli. Az  Electra Stormsurge + Bloodlust kombó és a The Storm Bringer random legendary lényei néha megnyerik majd a meccseket, de amúgy csak a jó húzásban és az elegendő tempoban bízhatunk.

Rogue

Lopkodni jó dolog, de használható kártyákat eltulajdonítani az ellenféltől még jobb. Erre épít a Thief Rogue is, ami kiváló társként működik, ha csak a szórakozást keressük a játékban.

Az összes valamirevaló Deathrattle lapot belepakolták egy deckbe, jól összerázták és ez lett az eredmény. Hatalmas összevisszaságnak tűnik a koncepció elsőre.

Paladin

Szintén egy erősebb pakli látszatát kelti ez a Control Even Paladin. Crystalsmith Kangoron kívül,  egységes képet kapunk.

Az újdonság varázsa és a győzelmek gyűjtögetésének potenciális esélye, kéz a kézben járnak ebben a változatban. Ha nem is 100 %-ig ebben a formában, de működhet a Midrange Mech Paladin.

Druid

Recruit mechanikák, Zselékockák és Astral Tigerek. Kicsit kaotikus az egész pakli és nem a jó értelemben.

A boldog kis fák minden ember barátai, de várhatóan egy darabig még biztosan nem érdemes köréjük paklit építeni. Ez se nem Token, se nem Treant pakli. Egy hatalmas üresség az egész deck.

Nagyjából ezt várhattuk a Blizzard előre konstruált deckjeitől, hiszen túl erősek sem lehetnek, mert akkor teljesen felborulna minden, de túl gyengéket sem érdemes összerakniuk, hiszen akkor ki gyártaná le Whizbanget? Az „I Hunt Alone”, a „Greymane’s Alliance” és a „Kangor’s Endless Army” tűnik első körben a legerősebbnek, de minden a metán múlik majd.

Ha szeretnétek Trump véleményét is meghallgatni, nézzétek meg az alábbi videót, ahol negyedórában összefoglalja a meglátásait!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!