A Fortnite sikere továbbra is nagyon jót tesz a játékiparnak

Sokan féltek attól, hogy a Fortnite mindent bekebelez, de éppen az ellentéte valósult meg.

Nem túlzás azt mondani, hogy az elmúlt egy évben a Fortnite tényleg meghódította a játékipart, és talán ennyire gyorsan még egyik játék se lett ennyire sikeres. Ez részben a renget platformnak és a Battle Royale népszerűségének köszönhető, de az Epic Games fejlesztői is kiválóan végezték a munkáikat és rengeteg jó taktikai döntést hoztak az elmúlt évben. A hirtelen siker közepette persze sokan elkezdtek rettegni attól, hogy a Fortnite egyszerűen bekebelezhet pár játékot, hiszen mindenhonnan szipkázta el a játékosokat. Ironikus módon az egyetlen játék, ami végül tényleg a Fortnite miatt halt ki, az az Epic Games saját fejlesztésű címe volt, név szerint a Paragon.

Lehúzza a rolót a Paragon, az Epic mindenkinek visszafizeti a pénzt

A fejlesztők nem látták értelmét a további vergődésnek; fájó szívvel intenek búcsút a MOBA-nak.

Az elmúlt hónapokba már több kiadó is megerősítette, hogy örvendeznek a játék sikerének, mivel ez nekik is jót jelent. Ezúttal a Take-Two (GTA, 2K széria, Maffia) CEO-ja Strauss Zelnick nyilatkozta azt, hogy a Fortnite sikere iszonyat pozitívan hat az egész iparra.

"Még mindig ugyanazt gondolom, mint az év elején. A Fortnite milliókat csábított el és tényleg egy igazi slágere lett ennek az évnek, ez pedig izgalmas és csodálni való. A játékiparban egyszerre több slágernek is van helye. Ha pedig végiggondoljuk az egészet, rájöhetünk, hogy ez több millió új felhasználót húz be."

Ez a téma azért lett újra közbeszéd tárgya, mert a SuperData egy előző heti elemzésben azt mondta, hogy a Fortnite más játékoktól szipkázhat el pénzt és játékosokat. Az elemzés további részében megemlítik, hogy szinte minden nagyobb játék játékosbázisa csökkent valamennyivel, és a Twitch-es nézőszámok is mélyrepülésbe kezdtek főleg a CS:GO-nál (-51%).

Zelnick viszont továbbra is azt mondta, hogy inkább szeretnek olyan dolgokkal foglalkozni az irodában, amit irányíthatnak, -de logikusan gondolva még mindig úgy látja, hogy a Fortnite sikere több millió új játékost hoz a piacra, amivel mindenki nyer.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!