Nem a Google Play-ről kell letöltenünk a Fortnite androidos verzióját

Nem a Google Play-ről kell letöltenünk a Fortnite androidos verzióját

Az Epic Games CEO-ja elárulta, hogy a pletykáknak bőven volt igazságtartalma.

Az elmúlt hetekben rengeteget pletykát hallhattunk arról, hogy először csak a Samsung Note-ra lesz elérhető a Fortnite, és nem a Google Play-ből tölthetjük majd le a játékot. A második felvetés egészen tegnapig maradt pletyka, hiszen az Epic Games CEO-ja, Tim Sweeny úgy döntött, hogy tiszta vizet önt a pohárba egy interjú keretein belül. A mondandó lényege az volt, hogy a pletyka teljesen igaz és a Fortnite-ot nem a Google Play áruházból tölthetjük majd le, hanem a játék hivatalos weboldaláról.

"Elsősorban azért döntöttünk a stratégia mellett, mert mindenhol szeretnénk közvetlen kapcsolatban lenni a vásárlóinkkal. Olyan platformokon, mint a PC vagy az Android, meg van arra a lehetőségünk, hogy a játékot tőlünk szerezzék be. Ezzel a kapcsolat közvetlen marad és nem áll közénk senki." - mondta Tim Sweeney

Ezután persze elismerte azt is, hogy a stratégia mögött nem csak a kapcsolattartás, de komoly gazdasági ok is van; az Apple és a Google Play áruház minden játék eladásából és a mikrotranzakciókból is elvesz 30%-ot, ami egy Fortnite kaliberű játéknál irdatlan sok pénzt jelent. Emellett persze volt még egy probléma, mivel ha bárki rákeresett volna a Fortnite-ra az áruházban, akkor a többi sikeres vagy hasonló játékot is feldobta volna a rendszer, így a Minecraft és a PUBG is odakerült volna a játékosok szeme elé, ami nem igazán tetszett az Epic-nek. Ez nem egy rossz taktika, hiszen a játékosokhoz is közelebb kerülnek, miközben több pénzt visznek haza, de egyetlen óriási probléma lesz vele, amit nem tudnak megoldani a fejlesztők. Ez pedig nem más, mint az internetes átverés és csalás. Nem egyszer hallunk majd olyan történetet, hogy valaki rossz Fortnite-ot töltött le, amivel megszerezték a felhasználói fiókjának adatait, vagy éppen olyanoktól vett V-buckot, akinek semmi köze nincs az Epic-hez.

Ingoványos talajra lépett a Fortnite, de ha valaki megpróbálhatja az egészen biztosan ők, így kíváncsian várjuk mi sül majd ki belőle. Ha pedig megérkezik a Fortnite Androidra, akkor csak és kizárólag a hivatalos oldalról töltsétek le, és inkább többször is ellenőrizzétek majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!