Jubileum: Túl van ötezredik napján a World of Warcraft

Jubileum: Túl van ötezredik napján a World of Warcraft

A Blizzard legendás játéka egészen pontosan 5002 napos, a Warcraft széria pedig már rég nagykorú lett.

A Blizzard aranytojást tojó tyúkja 2004. november 23-án jelent meg, ami közel 14 évvel ezelőtt volt. A 15 éves jubileumig még várni kell egy évet, de nemrég egy másik fordulón lett túl a játék, -hiszen augusztus 2-án 5000 napos lett a WoW. Ezalatt az ötezer nap alatt rengeteg frissítés és apró hotfix jelent meg, ami mellett hat kiegészítő érkezett, a játék 5012. napján pedig eljő a hetedik is Battle for Azeroth néven. A legtöbb időt a WotLK-ben és a MoP-ban tölthettük; mindkét alkalommal 25 hónapot kellett várni a következő kiegészítőre, de a közel kétéves szüneteket meg is tartotta a Blizzard.

Természetesen a Warcraft széria nem a World of Warcrafttal indult, hanem egy RTS-sel, ami napra pontosan tíz évvel öregebb, mint az MMORPG, hiszen a Warcraft: Orcs & Humans 1994. november 23-án jelent meg (jelenleg tehát 8650 napos a játék, igaz már nem is olyan sikeres, mint a folyamatosan frissülő és kiegészítőkkel ellátott WoW).

Apropó, World of Warcraft. Sokan szeretnek nosztalgiával visszagondolni a Vanillára -ami rengeteg ember szerint a WoW legjobb periódusa volt-, de akiket nem vakít el teljesen a rózsaszín köd, azok tudják, hogy a Wrath of the Lick King kiegészítő teljesített a legjobban és ekkor élhettük át a játék csúcsát. Emellett akármennyire nem tetszett néhány játékosnak a jelenlegi kiegészítő, a Legion is remek számokat hozott és a kritikusok nagy része egyetért azzal, hogy a WotLK utáni periódusban egyértelműen a Legion volt a játék legjobb kiegészítője.

Ezen persze naphosszat vitázhat a közösség, de talán épp ebben rejlik a WoW sikere még a mai napig is, hiszen nem sok játék mondhatja el magáról, hogy 14 évvel a megjelenés után is lázban tartja a rajongókat. Érdekesség viszont, hogy Teldrassil már nem élhette meg ezt a dicsőséges jubileumot, mivel pont a 4998. napon égett le a Night Elfek kezdő zónája. Bár nem valószínű, de mi szívből reméljük, hogy a WoW sikere ezután is töretlen lesz, és a következő 5000 napot is megéli majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!