Hiába a hazai közönség, óriási zakót kapott a TyLoo az IEM Sanghaj döntőjében

Az NRG viszont egyre jobb.

Tegnap véget ért az Intel Extreme Masters sanghaji állomása, amelynek a döntőjében a hazai TyLoo és az észak-amerikai NRG feszült egymásnak. Az első pálya egy gyors NRG planttel kezdődött, ahol a 4v2-es előnyét értékesíteni tudta a kínai ötös, így már könnyű dolguk volt a következő két körben is. A 0:3-mas hátrányban lévő NRG azonban vissza tudott kapaszkodni, ezt pedig egy "adok-kapok" követte, amiből végül a TyLoo jött ki jobban és nyerte meg a félidőt 8:7-re. Sajnos a döntőnek talán ez volt az egyetlen félideje, ami valamennyire is izgalmasnak mondható, ugyanis a következőben már végképp az amerikaiak domináltak. Brehze és CeRq kiváló játékával mindössze egy kört engedtek át, majd 16:9-re megnyerték a mapot.

Jöhetett a TyLoo pályája, Mirage. Az első pisztolykör jól is elsülhetett volna BnTeT-éknek, azonban FugLy egy zseniális 1v2-vel megmentette a kört. Ez pedig a sokadik szög volt a TyLoo koporsójában, ugyanis a térfélcseréig mindössze két kört tudtak összekaparni. Hiába sikerült rengetegszer letenniük a bombát, az NRG kétségkívül jobb volt náluk –retake-ben is. A 13:2-es előny után már egyáltalán nem volt meglepetés, hogy egy taktikai hiba következtében ezt a kört is összeszedték CeRq-ék, majd behúzták a teljes versenyt.
A két pálya összesített scoreboardja: gyakorlatilag halomra lőtték a TyLoo-t. (Forrás: HLTV)

Összességében egy teljesen lapos döntő volt, egyértelműen az NRG dominált. Őket nagyon meg is lehet dicsérni, ugyanis mostanában egyre jobban játszanak, kezdenek stabilan top 8 csapat lenni. A TyLoo, ha már –a szerencsésebb sorsolásuknak köszönhetően –eljutott idáig, akkor picit nagyobb ellenállást is tanúsíthatott volna, tekintve, hogy ők voltak a hazai közönség előtt. Ennek ellenére Overpass első félidején kívül sehol sem tudtak kettőnél több kört hozni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!