Örökké tarthat Anduin szenvedése?

Az első napok káoszában a Priest játékosok nagyítóval keresik a győzelmeket, –de mi ennek az oka, és mi várható a jövőben?

A Hearthstone fejlesztőinek kiegészítőről kiegészítőre fel van adva a lecke, ha meg akarják találni a classok közötti egyensúlyt. A Boomsday Project még csak most jelent meg, így a számok nem fedik a valós erőviszonyokat. Érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy ha már a mostani káoszban nem tud érvényesülni egy class, akkor mire számíthat a jövőben. A profik folyamatosan csiszolják és finomítják a paklikat, de nem sok értelme van nekik sem erőltetni egy Herot, ami ennyire borzalmas számokat tud felmutatni. Sokan már rájöhettetek, hogy bizony a Priestről van szó. Anduin egyelőre nem tud felmutatni egy vállalható paklit sem, –de mi lehet ennek a hanyatlásnak az oka?

Káosz és a mémek

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg mindenki a szórakozást helyezi előtérbe és csak utána igyekszik a győzelmeket hajszolni. Ezért lehetséges, hogy a Mecha’thun paklik népszerűségi csúcsokat döntögetnek és a Pogo-Hopper Rogue-tól kezdve a Treant Druidig mindent megtalálunk jelenleg a ladderen. A Priest is próbálkozik, de a 41,2 %-os összesített győzelmi arány finoman szólva is borzalmas. Hiába a mémelés, ha egyszerűen még ebben is gyenge az összes változata.

Két szék között a pad alá

Az APM Priestről már írtunk korábban, de Dogon kívül konstans eredményeket nem igazán tud más játékos felmutatni. Reflexek és rengeteg tudás kell ahhoz, hogy valóban működjön a kombó.

Broken az APM Priest?! Mire lehet elég néhány fürge ujj és egy kis gyakorlás?

Az OTK deckek közül jelenleg kiemelkedik Anduin és az őrült Vaddisznós kombináció! Nézzük meg, hogy miért tartják már most "brokennek" a paklit!

A másik alternatíva –ami ötvözi a Boomsday Project kártyáit és még néha meccseket is lehet nyerni vele– a Mecha’thun Deathrattle Priest. Thijs próbálgatta streamen és maradjunk annyiban, hogy néhány jó megmozduláson kívül bőven felejthető az egész ötlet. Túlságosan körülményes az egész koncepció, minden győzelemért rengeteget kell küzdeni, ami a Heal Zoo Warlockok és Odd Paladinok szorításában piszkosul nehéz feladat. Savjz Questtel dobta fel az decket, ami talán konstansabb eredményekre képes, de csak az igazán bátraknak és időmilliomosoknak ajánlott rankedezni vele.

Savjz’s Mecha’thun Priest

Kód: AAECAa0GCO0Fw8EClsQCnccCw+oC3PUC8fsCiIIDC4oB+wHXCvIM0cECns4C8M8C6NACqeIC6uYCof4CAA==

Van kiút a völgy mélyéből?

Egyelőre a két változaton kívül más nem igazán nyerte el a játékosok tetszését. A régebbi Control Priest és Quest Priest hiába hoz jobb számokat, ha a népszerűsége messze elmarad az APM és Mecha’thun paklikétól. A Witchwood metában tier 3-ban találkoztunk az első Priest paklival, jelenleg ugyanez a helyezt. BIZTOSRA vehető, hogy alakulnak még a dolgok és van rá esély, hogy Anduin is megtalálja a helyes ösvényt, amin elindulhat a győzelmek irányába. Addig marad a 40 % körüli győzelmi arány, amihez gyakorlatilag bármilyen decket összerakhatunk. Nincs jelenleg olyan Priest pakli ami erős és szórakoztató is egyben.

Ha szeretitek a kihívást mindenképpen próbáljátok ki a különböző Priest változatokat. Lehet, hogy az egyik pakli előbb-utóbb beválik!

Ti kipróbáltátok valamelyik új Pap decket? Szerintetek a jövőben lesz erős metapaklija a Priestnek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!