Hirdetés

Kik lennének benne 2018 CSGO világválogatottjában?

Összeszedtünk néhány szempontot, ami alapján lehetne szemezgetni.

Hirdetés

Véget értek Minorok, teljes a névsor a londoni Major tornát illetően. A csapatok feltehetőleg tartanak majd egy kis nyári szünetet a Major felkészülés előtt, és talán a stockholmi DreamHack versenyt tekintik majd egyfajta főpróbának. Akárhogy is alakul majd a csapatok menetrendje, nagy átigazolási hullámra valószínűleg már nem számíthatunk.

Tarik előtt NiKora pályázott az MIBR

Cserében majdnem elorozta FalleNék új edzőjét.

Így, ha valaki a Major résztvevők közül szurkol valamely játékosnak, talán nem kell aggódnia, hogy a kedvence máshová szerződik. Volt néhány meglepő mozgás a közelmúltban is, hiszen ki gondolta volna, hogy Snax otthagyja a VP-t, és a mouzt választja, vagy a brazilok maguk mellé vesznek két amerikai játékost is a MIBR-be. Akárhogyan történik a TOP30 CS:GO csapat névsora, azért mi magunk is fel tudnánk állítani egy ütőképes csapatot.

Ha elvonatkoztatunk mindenféle megkötésektől/nehézségektől –mint például egy játékos szerződése egy csapattal, vagy földrajzi távolságok, nyelvi különbözőségek, pénzügyek stb.–, és szabaddá engedjük a fantáziánkat, akkor bizony sok világverő csapatot lehetne építeni.

A következőkben összeszedtünk néhány szempontot, ami alapján el lehet indulni a névsorral. Persze a variációk száma elég nagy, a lehetőségeknek csak képzeletünk szabhat határt.

Csak a fiatal tehetségek

Vannak rutinos, sok Majort megjárt rókák, akiknek már nem kell bemutatni a több tízezres közönség előtti játékot, és vannak a fiatal, elszánt titánok, akik bizonyítani akarnak. Meg akarják mutatni a nagyvilágnak a tehetségüket, így elképesztően elszántak és motiváltak. Egy érdekes opció lehet az, ha csak az U20-as korosztályt vesszük alapul. Ropz, sergej, EspiranTo, esetleg frozen vagy az FPL-C bajnok ZywOo, netán a 16 éves Brollan jó csapatot alkotnának?

A számok nem hazudnak

A következő szempont az, ha a nyers statisztikákat nézzük. Irány a HLTV: vizsgáljuk meg, hogy most ki van a legjobb formában! Ha csak a legjobb 30 csapatot –valamint az eltelt három hónapot és a LAN teljesítményt keressük–, akkor s1mple, device, Niko, electronic és Magisk névsorba futunk. Impozáns lista az biztos. 2017 legjobb játékosa, coldzera be sem férne a válogatottba…

Szerepkörök szerint

Most legyünk egy kicsit tematikusak. Van az IGL, Support, Lurker, az AWP-s és az Entry fragger szerepkör. Vajon ki lenne a legjobb ezekben? Ezt már nehezebb a csupasz statisztikai adatok alapján meghatározni, hiszen például egy jó IGL nem biztos, hogy top fragger. Ezt nehéz mérni. Sok kiváló irányítót ismerünk: Zeus, karrigan, gla1ve, FalleN, ANGE1, és még több remek AWP-s játékost, pl. GuardiaN, oskar, kennyS, woxic, Skadoodle, draken. Aztán jöhetne a többi role, mint például lurkernek Niko, és entry-nek rain. Esetleg érdemes olyan játékosokat összeválogatni, akik több szerepkörben is bevethetők?

Mindenki fel tudna állítani egy ütős, névsort, aki egy kicsit követi a CS:GO világ eseményeit. Hosszas vívódás után az Esport1 szerkesztői is összeállítottak csapatokat, évtől-szezontól függetlenül:

MooNLight: GuardiaN, gla1ve, ropz, KRIMZ, s1mple

Wolfi: gla1ve, s1mple, TACO, electronic, NiKo

damilosK: dev1ce, Xizt, Hiko, Kjaerbye, NiKo

Tehát Vágó István után szabadon jöjjön a negyvenmilliós kérdés: ti milyen világválogatott CS:GO csapatot építenétek?

Kommentben jöhetnek a nevek, aki pedig nagyon penge, az megnevezheti az edzőt is: Kane, zonic, RobbaN, valens, esetleg zews, johnta vagy netán a nagyöreg B1ad3?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?