Hirdetés

Könnyek közt búcsúztak a rajongók a Classic Runescape-től

Az egyik streamer pedig igazi sztárrá vált eközben.

Hirdetés

Minden idők egyik leghíresebb MMORPG-je 2001-ben jelent meg Runescape néven, amit akkoriban még egy böngészőből is könnyedén játszhattunk. Sikere nem a véletlen műve volt, hiszen az MMORPG piac is hiányos volt, mivel a hatalmas sikereket elérő World of Warcraft csak 2004-ben jelent meg, míg az előtte híresnek nevezhető Everquest túl drága volt az átlag felhasználó számára. Ezt a sikert persze rengetegen már a kezdetektől megélték, így sok játékos igazi letargiába esett amikor a cég bejelentette, hogy 17 év után lezárják a Classic szervereket, amit 2013-ban indítottak újra. Az egyik ilyen veterán játékos, név szerint Titus_Furius 2003-ban próbálta ki először a játékot, és azóta is vissza-visszajárt játszani. Mikor meghallotta azt, hogy végleg lezárják a szervereket, úgy döntött, hogy az utolsó napon megpróbálja megcsinálni a játék legnehezebb küldetését: megöli a legerősebb bosst, Nezikchenedet. Ahogy az általában lenni is szokott, egy ilyen filmbeillő történetnél Titus pont nem tudta befejezni a küldetést 12 óra alatt, amikor megjelent a visszaszámláló, hogy 3 percen belül lekapcsolják a szervert.

Természetesen ez Titusból is előhozta az érzelmeket és már elcsukló hangon kezdte el mondandóját: "Oh Istenem, mindjárt elsírom magam. 11 éves voltam, amikor elkezdtem ezt a játékot."

A videót azóta 300 ezren látták, a játékos pedig egycsapásra legenda lett, hiszen nem sokan merik ennyire megmutatni az érzelmeiket, főleg nem ezer ember előtt egy stream keretein belül. Szerencsénkre az ilyen történetek majdnem mindig happy enddel végződnek, és ezt most is így történt, hiszen a fejlesztők is folyamatosan figyelemmel kísérték Titus harcát és úgy döntöttek, hogy megadják neki azt a pár percet, ami a küldetés elvégzéséhez kell. Ekkor új erőre kapott, –és a nézők folyamatos szurkolása mellett– végül legyőzte a bosst és megcsinálta a küldetést, amiért megkapta a játék legritkább tárgyát, a Cape of Legends-et.Érdemes belegondolni magunkat Titus helyzetébe, hiszen együtt nőtt fel a játékkal és rengeteg emlék fűzi hozzá, mondhatni az élete szerves részéve vált. Elkerülhetetlen, hogy egy-egy internetes játék előbb-utóbb leálljon, és valószínűleg még sok hasonló pillanatot élhetünk át a jövőben is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?