Hadat üzen a Discord a Steamnek, saját online játékboltot nyitnak

Hadat üzen a Discord a Steamnek, saját online játékboltot nyitnak

A chatkliensből egy egész játékos platform nőne ki, ami már a Steamet is veszélyeztetné.

A legnagyobb online játékplatform kétségkívül a Steam, utána sorolható a Battle.net, az Origin vagy a uPlay. Erre a piacra törne be az eddig "csak" kommunikációs eszközként működő Discord is, sőt, egyenesen ők is egy online játékboltot nyitnának. Ez pedig nem egy hosszútávú terv, ugyanis a kanadai bétába már be is került a funkció, ahol többek között a THQ, a Deep Silver, vagy a Raw Fury kiadó játékai közül válogathatunk. A jelenleg elérhető legnépszerűbb cím a Frostpunk, a Hollow Knight és a Dead Cells, –és vegyük figyelembe, hogy ez még csak egy egy országban elérhető béta, a kiadóknak is evés közben jön meg az étvágy, amikor egyre többen kezdenek leszerződni a Discorddal.

A jól bejáratott, Xbox Live Goldhoz, vagy az EA Access-hez hasonló rendszert itt is viszonláthatnánk, ugyanis azok, akik rendelkeznek Discord Nitroval (ez már régóta elérhető, de jelenleg csak néhány egyedi emojit és apróbb funkciókat kínál, –havi 4.99 dollárért) havonta kipróbálhatnak néhány játékot, teljesen ingyen. A fejlesztők szerint "ez egy jó lehetőség arra, hogy kipróbálj olyan jó játékokat, amiket eddig kihagytál". A játékok listáján pedig ott van a Metro: The Last Night Redux, a Darksiders: Warmastered Edition, illetve a Saints Row: The Third.

Nincs a Discord áruházában? Nem baj!

A másik fő újítás az az "Universal Library"-re keresztelt funkció lesz. Ez automatikusan megkeresi a gépünkön telepített játékokat, és egy helyről (a Discord felületéről) el tudjuk indítani őket, függetlenül attól, hogy az épp Steames, vagy Battle.net-es. Ezzel azoknak a felhasználóknak az életét könnyítenék meg, akik több platformon is játszanak. Redditen az egyik ott dolgozó azt sem zárta ki, hogy a jövőben más alkalmazásokat is tudunk futtatni a kliensből. A lehetőség pedig annak fényében még jobb, hogy nemrég például a Falloutot fejlesztő Bethesda jelentette be, hogy a Fallout 76 már nem fog megjelenni Steamen, kizárólag az ő saját platformjukon. Nyilván ezzel az a céljuk, hogy áttereljék az embereket magukhoz; erre a helyzetre kínál jó megoldást a Discord.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!