A zöld, a bíbor és a fekete: érdekességek a kártyagrafikákról

A zöld, a bíbor és a fekete: érdekességek a kártyagrafikákról

Végre fény derülhet a kártyagrafikusok legféltettebb, legsötétebb titkaira!

Igen sok különleges kártyával találkozhattunk már a játék történelmében, a kinézetükre pedig rendszerint nem lehet panaszunk. A szemfüles játékosok még néhány irányelvet is felfedezhetnek kiegészítőről kiegészítőre vándorolva a lapok rajzolatával kapcsolatban. Egy Reddit felhasználó segítségével két kaszt kártyáin keresztül mutatnánk be a kissé humorosra vett logikát.

Hölgyeké az elsőbbség, így hát kezdjük Jaina lapjaival

Első és legfontosabb megjegyezni valónk, hogy a Mage ezen lapjait a Boomsday Project-ben találhatjátok meg. Itt főleg a türkiz, kék és lila színek dominálnak, amelyek misztikus, varázslatos hangulatot kölcsönöznek a lapoknak. A máguskártyák elég sokszínűek így akadnak köztük nem túl varázslatos darabok is. Ezek talán jobban hasonlítanak Shaman kártyákra mint Mage-re. Ha biztosra akarunk menni akkor csak annyira van szükségünk, hogy minden szép, világos legyen és tessék egy vegytiszta Mage lapgrafika tárul a szemünk elé.

A Warrior a következő alany

A Warriornál kicsit már keverte a "művész" a dolgokat. Találhatunk itt Knights of the Frozen Throne-os és Witchwood-os lapokat is, azonban a téma még így is egyértelműen a fagy. Ez pedig itt a türkiz, kék és fekete árnyalatok tömegét jelenti, ami könnyedén át tudja adni a játékos számára a hideg, fagyos hangulatot. Ennyi pedig tényleg bőven elég egy jó Warrior laphoz. Azonban ha egy kicsit merészebbek vagyunk, még hozzáadhatunk a különlegességekhez egy kis pirosat is, így máris a vad erőre terelődik a téma. Akik csak a veszélynek élnek, azok nyugodtan "keverjék" hozzá kreálmányaikhoz az egész vödör vörös festéket.

A készítők nem mernek túlságosan éles irányváltásokat venni egy class kártyakinézetein belül, ez két okra is visszavezethető. Előszörös is a kezdőknek sokkal könnyebb átlátni és felismerni a több, mint 1700 lapot, ha nagyjából hasonló színekkel dolgoznak egy-egy kaszt esetében. A második ok, a szokás hatalma: egy jól bevált stíluson felesleges változtatni, a játékosok is hozzászoktak már ahhoz, hogy a vörös szín a Warriort jelképezi, a zöld a Huntert, a fekete a Roguet.

Nektek tetszenek a jól elkülöníthető –de mégis nagyon hasonló– kártyagrafikák, vagy lehetne változatosabb is a fejlesztők fantáziája?

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!