Megszavaztátok: A legjobb és legrosszabb pályák

Megszavaztátok: A legjobb és legrosszabb pályák

A 2017-es szavazással összevetve meghökkentő eredményeket produkált hét elején közzétett kérdőívünk.

Legújabb felmérésünk célja nem más, minthogy kiderítsük, hogy a márciusi nagy grafikai frissítéssel mennyire változott meg a magyar közösség véleménye a különböző pályákról a 2017-es viszonyokhoz képest. A szavazás relevanciáját az a tény adta, hogy nemcsak a térképek megjelenése, de helyenként a játékmenetük is változott.

Melyik pályákat kedvelték legkevésbé a játékosok 2017-ben?

Az öt legrosszabb pálya közé Overlord, Malinovka, Kharkov, Stalingrad és Paris kerültek, de mivel a felsoroltakból kettő nem élte túl a HD megjelenésre váltást, ezért felmerül a kérdés, hogy vajon sikerült-e azóta valamelyik pályának még a francia főváros harcterétől is nagyobb ellenszenvet kiváltania a játékosokból? Természetesen igen!

Sorsolás: A legrosszabb pálya

Scheff | 17/08/23 15:00 Körülbelül egy hónapja a TWB Gaming végzett felméréstazzal a céllal, hogy kiderítsék, melyik pályát kedvelik legkevésbé a játékosok. A kérdőívükre több, mint 2000 szavazat érkezett, és a legtöbb válaszadó Paris-re voksolt. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy kikérjük a ti véleményeteket is a témában, íme hát az 5 legutáltabb pálya a magyarok körében.

A játékosok kedvenc pályája: Prokhorovka

Meglepő, de a szavazatok 12%-ával Prokhorovka viszi a prímet, míg 11,6%-kal Himmelsdorf a második, a harmadik helyre 7,9%-kal pedig El Halluf ért be. Említésre méltó Glacier is, ami -annak ellenére, hogy egy teljesen új pálya- a szavazatok 7%-át szerezte meg, ami a sorban a negyedik legkedveltebb pályává avanzsálja. A szavatok több, mint 5%-ával pedig még Mines és Malinovka rendelkeznek.

A legrosszabb pálya: Province

A legrosszabb pályák dobogójának legmagasabb fokán a szavazatok 16,7%-ával Province áll, míg fej-fej mellett körülbelül 11%-kal Paris és Fjords követik. Sok voks érkezett még Fisherman's Bay (8,9%) és Erlenberg (6,4%) pályákra is, ellenben figyelemre méltó, hogy Overlord és Malinovka csupán 2-3%-ot kaptak.

A sorsolás nyertesei

A legjobb pályára szavazók közül Aedamus bizonyult a legszerencsésebbnek, akinek kedvenc pályája Malinovka, és a legrosszabb pályákra szavazók közül Simula-ra mosolygott rá a szerencse, aki Paris-on szeret a legkevésbé játszani. Gratulálunk a nyerteseknek!

Olvassunk a sorok között!

A World of Tanks kezdeti sikereit –az alapkoncepción kívül– az is meghatározta, hogy rendkívül jól eltalálták a legelső pályákat, amiknek népszerűsége a játék indulása után 8 évvel is töretlen. Ezekben a pályákban közös, hogy kifejezetten nagy csoportosulásokra nem adnak lehetőséget, ellenben lehetővé teszik a taktikai manőverek végrehajtását –történjen ez összehangoltan vagy egyénileg–, az új pályákon ellenben legtöbbször épp ennek ellentéteit figyelhetjük meg.

Province sikertelenségének legfőbb oka a rengeteg 15 perces döntetlen, na meg persze, hogy nagyon kevés tanknak kedvez a pálya. Paris már korábban is bosszantóan rossz volt, hiszen itt az öt tanktípusból csak az erős páncéllal és jó löveggel rendelkező nehéz tankokkal és a hasonló tulajdonságokkal rendelkező tankvadászokkal élvezhető a játék. Fjords egy teljesen más téma, hiszen itt a teljes pályát sikerült teljes mértékben kiegyensúlyozatlanná tenniük a fejlesztőknek, és ez sajnos igaz Fisherman's Bay-re és Erlenberg-re is.

Ebből pedig tisztán látszik, hogy Paris, mint új pálya alapjaiban bukott meg, míg azokat a pályákat, amik korábban hellyel-közel jók voltak, sikerült teljesen tönkretenni. A helyzetet tovább rontja, hogy Malinovka és Overlord nem azért került ki a legrosszabb öt pálya sorából, mert megváltoztattak rajtuk valamit, amitől jobbak lettek, hanem azért, mert a többit nagyon elrontották.

Mit gondoltok a szavazás eredményeiről? Helytálló a cikkben olvasható okfejtés, vagy valami egészen más bújik meg a háttérben?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.