Sokan kihasználták a World Quest hibáját - büntetések várhatók

Sokan kihasználták a World Quest hibáját - büntetések várhatók

Szerencsére a Blizzard már rajta van az ügyön, és a glitch kihasználása miatt megkeresik majd a játékosokat.

Az elmúlt napokban több exploitot is láthattunk a World Questekkel kapcsolatban. Először az egyik százalékosan gyűjtögetős Champions of Azeroth küldetést kezdték el arra használni az emberek, hogy folyamatosan farmolják az átlagnál gyorsabban újraéledő mobokat. Természetesen ez még nem számított akkora bűnnek, de a későbbiekben a játékosok arra is rájöttek, hogy az egyik Honorbound-os küldetést végtelenszer meg lehet csinálni. Egy játékos a fórumon fel is háborodott egy kicsit és megpróbált minden információt tisztázni az üggyel kapcsolatban:

"Úgy látom, hogy ez a WQ exploit láz rengeteg félinformációt tartalmaz, mint például azt, hogy csak három napos bannokat kapnak majd a játékosok.

Nézzük meg pontosan, hogy mi is történt:

Ezzel az exploittal (amit azóta már kijavítottak) azt érték el a játékosok, hogy a küldetés befejezése után megint újnak jelezte a Questet, így akárhányszor megcsinálhattuk azt. Ez nem csak repuban, de nyers goldban, gearben és alapanyagokban is előnyt adott a bugot kihasználó játékosoknak. Szerintem ennek egészen biztosan komoly következménye lesz, mivel ez nem olyan, mint a Legion AP vagy éppen a cooking exploit.

Ne próbáljuk eltusolni az ügyet azzal, hogy csak a Repu farm miatt használták ezt a játékosok, ennél sokkal komolyabb az ügy."

Eddig tartott a móka: A hordások már nem oszthatják meg egymással a Pterrordaxos küldetést

Gyors hotfix érkezett a problémára, ami a jószívűség és a scammerek melegágya volt egyben.

Ezután a Blizzard közösségi menedzser, Ythisens is válaszolt a posztra: megerősítette, hogy mindenkit megbüntetnek majd, aki használta ezt az exploitot.

"Tényleg ismerjük az exploitot és már dolgozunk is azon, hogy javítsuk. Emellett megbüntetjük azokat is, akik kihasználták ezt."

Nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, ahol valaki a World Quest 20. megcsinálása után még mindig ne értette volna meg pontosan, hogy mi történik. Az elmúlt években a Blizzard egész jószívű volt az exploitokat kihasználó játékosokkal szemben, de most az általános vélekedés szerint be fognak keményíteni.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!