Pakli barkácsolási tippek egy erős deck összeállításhoz

Ha te szeretnéd összerakni a legjobb paklit, akkor ez a pár tanács biztos segítségedre lesz majd!

A Clash Royale-t nagy általánosságban nézve két módon lehet játszani. Az egyik (és talán a könnyebb is), hogy ha más játékosok által összepakolt paklikkal mászol. Azoknak a mechanikáit tanulod meg és fejleszted tökélyre. A kicsit nehezebb és göcsörtösebb út pedig az, ha te magad a két szép kis kacsóddal rakod össze a deckjeidet. Ilyenkor sokkal szabadabb a játék, ugyanis te alkotod meg a receptet; így maradhatsz a már jól bevált dolgoknál, de akár eszeveszett kísérletezésekbe is kezdhetsz.  Mi most a második utat választó játékosoknak szeretnénk segíteni néhány ötlettel, amelyekkel a nyerési esélyeiteket növelhetitek.

Első és legfontosabb: válaszd ki a win condition-t

Ha hiszitek, ha nem: a win condition (azaz az aduászod) kiválasztása már a pakli összerakása előtt nagyon fontos feladat. Ez határozza meg ugyanis majd azt, hogy agresszív vagy passzív lapokat kell beválogatnod, milyen támogatók után kell nézned. Gondoljatok úgy a win condition-t meghatározó lapra, mint az idegrendszerre. Eköré épül fel minden, ide futnak vissza a szálak, ez a legfontosabb eleme (adott esetben) a paklidnak. Na és mely kártyák bizonyulnak a legjobbnak? Sok játékos választja például a Hog Rider-t (ami hatalmas sebzést tud okozni ellenfeled tornyainak), de a Giant, a Golem vagy a Lava Hound is jó ötletnek bizonyulhat. A legfontosabb a főkártyád kiválasztásánál, hogy ismerd; ne olyat pakolj bele a pakliba, amihez most jutottál hozzá, illetve az adott metában se tudják könnyen kivédeni a támadását. Ebből pedig az következik, hogy egy deck összerakása előtt fontos tájékozódni a metát illetően.

Counterek és support kártyák

Most, hogy megvan a terv –és a legfontosabb kártya is–, ideje picit a jövőben kutatni. Szépen lassan sorra kell venni azt, hogy ellenfeleid milyen lapokat használhatnak majd, milyen közönség kedvenceket kell kivédened így előre is. Tegyük fel például, hogy a Hog Rider-t választottad win condition-nek, amit ki is játszol és szépen lepakolod a hídra. Ellenfeled pedig millió meg egy variációval iktathatja ki, építményektől kezdve egészen a sok pici lényt idéző kártyáig. Ekkor jönnek majd jól a support lapok, amelyek –ahogyan az a nevükben is benne van– támogatják a legerősebb lapodat, eltakarítják előle az akadályokat, esetleg felfogják a neki szentelt sebzést. 

Tehát, ha te kijátszol egy Hog Ridert, akkor ellenfeled könnyedén válaszolhat erre mondjuk egy Minion Horde-al. De ne csüggedj, mert ezek ellen a csúnya minionok ellen is van megoldás. Gondoljunk csak az Executioner-re, ami rengeteg lényt tud játszi könnyedséggel kiiktatni. 

Ismerd meg a varázslataidat

Az egységektől (és természetesen építményektől) függetlenül is fontos a különböző varázslatok használata. A mágia segíthet ugyanis kiiktatni ellenfeled win condition-jét, támogatni a sajátodat, vagy csak szimplán lesebezni az ellenfeled tornyát. Egy nagyszerű példa erre a Hog Rider-t követő Log esete, ami letakarítja a nemkívánatos lényeket a Rider előtt. Nagyon fontos, hogy a varázslatokat úgy használd ellenséges területen, hogy azok jobb esetben tornyot is érjenek, így egy kis plusz sebzést vihetsz majd be az ellenségnek. A megfelelő varázslatok kiválasztása nagy mértékben függ a támogató egységeidtől és a meta leggyakoribb counter lapjaitól.

Végső soron rajtatok múlik, hogy egy előre legyártott deck-el vagy saját összeállítással vágtok neki az ismeretlennek. Azonban abban biztosak vagyunk, hogy a saját receptnél nincsen jobb, és a Clash Royale teljesen másik arcát tudjátok majd általa megtapasztalni!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!