Egy újabb lépés a Pay to Win felé?

Egy újabb lépés a Pay to Win felé?

A prémium boltban megjelent 30.000 forintos csomag részeként egy komplett –két képességgel rendelkező– lengyel legénységet is kapunk.

Hónapokkal ezelőtt még azt pedzegettük, hogy a World of Tanks egyre inkább a fizess, hogy nyerj irányába tendál, és akkor még sok más egyéb között a Type 5 Heavy, az FV4005 Stage II, az AMX M4 45 és a tüzérek prémium lőszerére, az egyre erősebb prémium tankokra és a prémium nélkül fenntarthatatlan felhasználói fiókra gondoltunk, –de ezt természetesen lehet még fokozni.

WoT - Fizess, hogy nyerj?

Scheff | 18/06/13 12:41A World of Tanks alapjáraton egy ingyenesen játszható cím, de a mérleg nyelve napjainkban egyre inkább a "pay to win" irányába dől. Az cikk alapgondolatát a World of Tanks [HUNGARY] csoportban közzétett bejegyzés adta, ami alatt a WatchMojo 2017-ben publikált "A top 10 legrosszabb fizetős játék" címet viselő videójáról folytattak diskurzust a játékosok.

A következő lépés: képzett legénység vásárlása

A Trinity Package 9.321 forintért egy 1 képességgel, a Fort Knox pedig 28.693 forintért már egy 2 képességgel rendelkező teljes lengyel legénységet ad a 60TP Lewandowskiego tier X-es nehéz tankhoz. Hogy mi ebben a meglepő, ha volt már korábban hasonló, –sőt szabad XP-ért is képezhetjük a legénységünket? Nagyon is sok minden!

Először is régebben mindig a prémium tankokhoz adták az 1 képességgel rendelkező legénységet, míg most egy külön csomagban árulják kifejezetten a top tierű normál járműhöz. Másodszor a kis csomag vásárlói csak 1 képességgel, míg a nagyobb csomag vásárlói egy 2 képességgel rendelkező legénységet kapnak. Harmadszor pedig az aránytalan hátrány, amit azok szenvednek el, akik nem hajlandóak élni ezzel az ajánlattal.

Mi kell ahhoz, hogy egy 2 képességgel rendelkező lengyel legénységed legyen, ha nem vásárolsz?

Ha nem fizetős játékosként szeretnél egy ilyen legénységet, akkor el kell költened négyszer 20.000, azaz 80.000 kreditet a legénység 75%-osra képzéséhez, majd szerezned kell 72.543 XP-t a 100%-hoz, majd 210.060 XP-t az első és 420.120 XP-t a második legénységi képesség 100%-ra fejlesztéséhez. Ez összesen 702.723 XP-t jelent, amit csatákból kell összehoznod.

Hogyan változik a helyzet, ha a játékos úgy dönt, hogy aranyból és szabad XP-ből szerez magának ilyen legénységet?

A négy fős legénységnél 800 aranyra lesz szükséged ahhoz, hogy elérd a 100%-ot, majd 126.036 szabad XP-re minden egyes legénységi tagnál, így összesen 504.144 szabad XP-re, -ami egyszerűen brutálisan sok. Ha feltételezzük, hogy jelenleg 0 szabad XP-vel rendelkezel, akkor 20.166 aranyat kell elköltened ahhoz, hogy annyi normál XP-t konvertálhass szabaddá, ami a 2 képességgel rendelkező legénységhez kell.

Egy lépéssel közelebb a Pay to Win felé?

Abszolút! Korábban is megtehette bárki, hogy megveszi az új ághoz kiadott prémium tankot, amivel kreditet, XP-t és szabad XP-t szerez, sőt még a legénységet is képezheti vele, de a Wargaming ezzel a húzásával azt sugallja, hogy ne foglalkozz a tankok húzásával, a kreditszerzéssel vagy a legénység képzésével, mert 30.000 forintért és pár kattintással a tiéd a tier X tank.

A lengyel ág top tankjának eléréséhez 631.850 szabad XP-re van szükséged, ami normál átváltási aránynál 25.274, míg 1/35-nél 18.052 arany, –és bár ez elég sok, de egy kis tartalékkal könnyedén vállalható mennyiség. Ha feltesszük, hogy a Fort Knox csomag mellett döntöttél, akkor az aranyad vélhetően elfogy az átváltások után, de a kreditből marad még körülbelül 5 milliód a tank megvásárlása és felszerelése után is, majd bele is kezdhetsz az önfeledt játékba.

Egyetértetek azzal, hogy ez egy lépés a Pay to Win irányába, vagy ez még elfogadható a számotokra?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.