Megnyílt az ország első e-sportolókra is szakosodott középiskolája

Megnyílt az ország első e-sportolókra is szakosodott középiskolája

Az alternatív tantervű iskola fantasztikus lehetőséget kínál azoknak a diákoknak, akik nem hétköznapi körülmények között szeretnének tanulni!

Az idei tanév az e-sport után érdeklődők számára egy igazi különlegességet hozott el. Megnyílt a Sportolók Alternatív Sulija, vagyis a SAS Budapest. Ez azt jelenti, hogy azok a diákok akik többet szeretnének foglalkozni sporttal (vagy épp e-sporttal), azok most egy nagyon jó lehetőségben részesülhetnek; az oktatási intézmény ugyanis erre kínál megoldást.

Természetesen nem arról van szó, hogy az idejáró diákok egész nap videojátékoznának. Az iskola érettségit is ad, tehát egy abszolút komoly intézményről beszélhetünk, ami tényleg a jövőre készít fel. A tantervében a sporthoz és e-sporthoz kapcsolódó foglalkozásokon felül a többi fontos tárgy is megtalálható, olyanok, mint a történelem, a nyelvórák, vagy épp a matematika. A magán keretek között működő iskola bemutatásáról Yusu készített egy igen részletes videót; ebben bejárja az épületet, beszélget a tanárokkal, és rengeteg hasznos tudnivalót oszt meg velünk.

A beiratkozás még a tanév kezdete után is elérhető, akik szeptember 3-ig beiratkoztak, részt vehettek a ma induló gólyatáborban is. Az iskoláról további információkat találhattok a hivatalos weboldalán, illetve a Facebook oldalán!

Fantasztikus látni, hogy egyre komolyabb keretek között van lehetősége a diákoknak már Magyarországon is az e-sporttal foglalkozni, ez pedig a következő hónapokban, években csak még tovább fog fejlődni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!