Hibázott a Blizzard, ezért visszaveszik a jogtalanul megszerzett geart

Hibázott a Blizzard, ezért visszaveszik a jogtalanul megszerzett geart

Ezúttal sem ment minden zökkenőmentesen, de kitiltások helyett most csak tárgyakat vesznek el a játékosoktól.

Ahogy azt megszokhattuk, kedden megérkezett a reset az amerikai szerverre, így ők egy nappal hamarabb próbálhatták ki Uldirt, a Warfrontot és a Mythic+-okat is. Ezzel természetesen rengeteg hibáról lehullott a lepel, így nem véletlenül hívják sokan Európa teszt szerverének NA-t, hiszen a komolyabb bugokat mi már megússzuk, míg az amerikai és óceániai játékosok szenvednek vagy jelen esetben nyerészkednek a hiba miatt.

Ezúttal a Mythic+-okkal akadt egy komolyabb hiba, aminek segítségével akár már az első nap kinyithatták a játékosok a Challenger Chestjüket, amiből sokkal nagyobb szintű tárgyat kaptak, mint az kellett volna. A trükk nagyon egyszerű volt és a közösség nagy része nem értette, hogy egy ilyen bugot, hogy engedhetett át a rosta. A reset előtt annyi dolga volt a játékosoknak, hogy megcsináljanak egy magasabb szintű kulcsot (valószínűleg +10 vagy +15) az előző kiegészítőben. Ezzel a reset után meg is kapták a tárgyukat, csak éppen 400 körüli iLevellel.

A Blizzard természetesen gyorsan reagált a hibára és először lezárták a ládákat, majd úgy döntöttek, hogy a hiba orvoslása után elveszik az összes ládából megszerzett itemet.

"Sikerült azonosítanunk és megszüntetnünk egy hibát, aminek következtében nem tervezett tárgyakat szerezhettünk meg a Mythic ládából. Mostantól azon dolgozunk, hogy minden jutalmat eltávolítsunk az adott karakterekről."

A hiba után sikerült meghoznia a tökéletes döntést a fejlesztőknek –hiszen egy ilyen bug kihasználásáért nem járhat kitiltás vagy figyelmeztetés–, mivel most nem kellett különösképpen küzdeni azért, hogy hibát találjunk a játékba, egyszerűen szembe jött azon játékosokkal, akik az előző héten még megcsinálták a Legion-ös Mythic+ ládát. Természetesen a bugból nyerészkedő játékosok közül sokan nem örülnek annak, hogy elveszik az itemüket, amit ők már magukénak tudhattak. Vannak akik odáig mentek, hogy inkább gyorsan bescrappelték, eladták vagy kidobták, hogy egy későbbi alkalomkor visszakérjék a supporttól. Ezt senkinek sem ajánljuk, mivel ezért már könnyen kitiltást is kaphat a játékos, hiszen tudatosan próbálja meg kijátszani a rendszert.

Ezenfelül még volt pár hiba a start után, hiszen egy ideig indokolatlanul nagy kulcsokat is kaphattunk egy-egy Mythic+ sikeres elvégzése után, ami mellett az Arathi Highland-es küldetéseket is csak felhasználói fiókonként egyszer lehetett megcsinálni.

A fent említett hibák közül végül mindegyiket kijavították, –így hozzánk már nem jutottak el a Blizzard bakijai.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!