A virtuális kártyajátékok legjobbja, a Hearthstone is az MNEB játéka

A virtuális kártyajátékok legjobbja, a Hearthstone is az MNEB játéka

Rendkívül gyorsan tanulható és hihetetlenül szórakoztató, de a legmagasabb szinteken komoly stratégiát igénylő online kártyajáték.

A World of Warcraft világából merítő Hearthstone egy ingyenesen játszható gyűjtögetős online kártyajáték, ami elérhető PC-re, MAC-re, iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is. Rögtön a játék elején egy rövid oktató mód vezet be az alapokba, amit követően akár valódi játékosok ellen is kipróbálhatjuk magunkat. Összesen 9 különböző hősből választhatunk, akik egyedi kártyákkal és hősképességekkel rendelkeznek, így mindegyikükkel teljesen más élmény játszani.

A játék menete

Kedvenced kiválasztását követően egy játéktudásban hasonló riválissal sorsol össze a rendszer. Mindketten egy manával és egy 30 lapot számláló paklival kezdtek, amiből az elején egyszerre hármat-hármat húztok fel, illetve a másodikként kezdő játékos még egyet, -és az esélyegyenlőség érdekében még egy The Coin névre hallgató kártyát is kap, amit felhasználva az adott körben plusz egy manára tehet szert. Minden körben további egy-egy lapot húztok, illetve egészen 10-ig eggyel nő a mana kristályaitok száma is. A játék célja ellenfeled HP értékének nullára redukálása, –a páston lévő szörnyeid, a kezedben lévő fegyvered, a különféle varázslatok vagy épp a hősképességed segítségével.

Folyamatosan megújuló játékmenet

A Hearthstone 2014 márciusában jelent meg, és azóta a Blizzard több, mint egy tucat kiegészítővel látta el, amik összesen 1729 darab különböző kártyára bővítették az összegyűjthető lapkészlet számát. Ez a mennyiség elsőre talán rettentően soknak tűnik, de nem kell megijedni, ugyanis a Standard formátumban a kiegészítők időről-időre rotálódnak, ami azt jelenti, hogy az alap kártyák mellett csak az utolsó két évben kiadott csomagokat kell beszerezni, ami hatalmas könnyítés a kezdők számára, hogy így gyorsabban felvehessék a fonalat.

A meccsek izgalmát a végtelen lehetőségek tárháza nyújtja, ugyanis szinte megszámlálhatatlanul sok variációját élhetjük meg az összecsapásoknak a lények különféle képességeinek kihasználásával, amik lehívásukkor (Battlecry), halálukkor (Deathrattle) vagy a körünk végén aktiválódnak, de ezt még megspékelhetjük fegyverekkel, varázslatokkal és hősképességekkel is. Az nyers játékmechanikai elemeken túl mindegyik lény egyéni történettel és szinkronnal rendelkezik, amit csak tetéznek a változatos harcterek, –amiken egy darabig mindenki elszórakozik a legelején.

A Hearthstone mögött tehát egy rendkívül kidolgozott univerzum van, ami még sok éven keresztül tartalommal tölti meg ezt az egyébként is rendkívül színes programot, amit kortól függetlenül bárki elkezdhet, mert az egyszeri játékos is könnyű kikapcsolódásra számíthat, ha rányom a Play gombra. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!