Erősen indított a CoD Blackout, lehet félnivalója a PUBG-nek?

Erősen indított a CoD Blackout, lehet félnivalója a PUBG-nek?

Szokták mondani, hogy elsőre mindig mindennek nagy sikere van, úgyis később derül ki, hogy tényleg van-e benne potenciál; a CoD Blackoutba viszont nagyon úgy néz ki, hogy van.

A tegnapi napon elindult az év egyik leginkább várt játékának, a Call of Duty Black Ops 4 Blackoutnak a béta tesztje. Szeptember 10-én a PS4 konzollal rendelkező játékosok vethették bele magukat a harcok közepébe, hétvégétől pedig a többi platformon is elindul a buli.

Annak ellenére, hogy csak egy platformon érhető még el, azonnal a Twitch nézettségi listájának tetejére ugrott, a cikk írásának pillanatában is 40 ezren nézték az Activision új lövöldéjét, amivel bőven befért a top10-be. Még az Overwatch-ot és az R6S-et is maga mögé utasította. A játékról szeptember hatodikán kaptunk egy igen hatásos hivatalos trailert, amiből már sejteni lehetett, hogy lesz benne kraft dögivel.

A hozzáfűzött reményeket bizony beváltotta a játék, egy akciódús, gyönyörű látványvilágú környezetet kaptunk számos fegyverrel és lehetőséggel. A grafika abszolút elsőosztályú, ez pedig a PC-s debütálással csak még jobb lesz. A harcok gyorsak, pörgősek, és abszolút bennük van a hamisítatlan CoD hangulat. A repülés és a leérkezés pillanata kissé még PUBG-ra hajaz, többeknek is ez jutott róla először eszébe, ám amint felkapjuk az első fegyvert, ránk tör az igazi CoD életérzés. 

Ettől függetlenül azonban még nagyon sokan a PUBG-hoz méregetik, nem is véletlenül, elvégre mindkét játék a realisztikus harcvilágot eleveníti meg, a működési elvük pedig igen hasonló. A fegyvereket különféle kiegészítőkkel szerelhetjük fel, a lootolás is hasonló elven zajlik, sőt még a lelőtt ellenfeleinknél is egy táska jelenik meg, amit kipakolhatunk. Viszont ha már lootolás, itt kiemelnénk, hogy a CoD-nál ez sokkal praktikusabban van megoldva:

A táska fölött egy sávban jelennek meg a benne lévő cuccok, aminek köszönhetően nem ugrik fel egy egész képernyőt kitakaró ablak. Így könnyebben észrevehetjük a mozgást körülöttünk, cserébe viszont többet kell tekerni a sávon, hogy mindent átvehessünk. Igazából ez egy valamit valamiért elv, a CoD fejlesztői úgy döntöttek, hogy a látómezőt akarják megtartani.

Erőforrás tekintetében a Black Ops 4 mindenképp jobban teljesít, az ajánlott gépigénye alacsonyabb, mint a PUBG-é, és remélhetőleg olyan mértékű problémákkal sem fog megküzdeni, mint a Bluehole lövöldéje. Árban viszont már más tészta, a Standard Edition is 60 eurot kóstál a Black Ops 4-ből, ám figyelembe véve, hogy mennyi játékmódot és küldetést kapunk vele, már nem is tűnik annyira soknak. 

A Blackout különlegessége egyébként, hogy nem csak emberek vannak a pályán, bizonyos zónákban zombikkal is összefuthatunk, amik természetesen NPC-k, de azért elég masszív teremtések. Bárhonnan is nézzük, az Activison játékában bőven van szufla, az első igazi szárnybontogatásai pedig csak most hétvégén fognak elkezdődni, amikor az összes többi platformon is kipróbálhatóvá válik.

  • Szeptember 10: Blackout PS4 beta teszt nyitás
  • Szeptember 14: Blackout Xbox One beta teszt nyitás
  • Szeptember 14: Blackout PC early acces beta teszt nyitás
  • Szeptember 15: Blackout PC open beta teszt nyitás

A beta tesztek során egészen hétfőig lehet játszani a játékka. Sok sikert mindenkinek, aki tesz vele egy kört!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!