Hogyan jelentkezhetek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságra?

Hogyan jelentkezhetek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságra?

Nevezési feltételek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságra.

Szeptember 29-től elindul Magyarország első –több játékok felölelő– ligarendszerű bajnokságsorozata, az MNEB. A nevezéshez szeretnénk némi segítséget nyújtani, illetve a felmerülő kérdésekre választ adni!

Életkor

A verseny lebonyolításáért az ESL magyar szekciója felelős: az ő platformjukon kell neveznie mindenkinek, aki meg szeretne mérettetni az öt e-sport játék valamelyikében. Fontos, hogy a jelentkezések korhatárhoz vannak kötve, tehát CS:GO-ban, Hearthstone-ban, League of Legends-ben, és PUBG-ben nem nevezhet 16 életévnél fiatalabb játékos, míg Rainbow Six Siege-ben a kiadó szabályai szerint ennél szigorúbb, 18. életévet betöltött játékosok nevezhetnek. Fontos a nemzetiségi kötődés is: mivel a bajnokság célja a hazai e-sport élet és a hazai játékosok e-sport karrierének támogatása, egyéni játékosoknál csak magyar játékosok nevezhetnek, csapatjátékok esetén pedig többségében magyar játékosoknak kell lenniük a csapatban.

League of Legends, CS:GO és Rainbow Six: Siege esetén a teljes keret 5+2 fő lehet, a hét fős mezőnyből pedig maximum három lehet külföldi játékos, DE fontos, hogy az egyes mérkőzések esetén a kezdőcsapatban legalább négy játékosnak magyarnak kell lennie már a selejtezőktől kezdve. Szintén fontos, hogy az a maximum 5+2 fős keret, amivel neveztek, nem változtatható a selejtezők végéig, azaz az őszi PlayIT döntőkig. PUBG esetén a keret 4+2 fő, a hatos mezőnyből itt is lehet három külföldi, de a szabály ugyanaz: a kezdőben legalább 3 magyarnak kell lennie minden esetben.

És mi a helyzet a jogi státusszal?

Az MNEB hosszú távú célja egy olyan e-sport ökoszisztéma létrehozása, ahol az összeállt baráti csapatok és egyéni játékosok egy szinttel feljebb lépnek, és hivatalos jogi személyiségként (tehát céges vagy egyesületi háttérrel) rendelkezve vesznek részt a bajnokságban. Ez a kritérium azonban nem mostanra érvényes, hanem a 2020-as idénytől aktuális, –így a mostani, sőt, a jövő évi szezonra is bárki nevezhet még! Erre is bátorítunk titeket: gyertek és nevezzetek minél többen!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!