Milyen tank valójában a Caernarvon AX?

Milyen tank valójában a Caernarvon AX?

Részletes elemzés a mától megszerezhető tier VIII-as brit prémium nehéz tankról.

A Caernarvon AX egy megerősített toronnyal ellátott Caernarvon, amit a mától kezdődő két hetes maraton alatt kedvezményes áron, sőt akár ingyen is megszerezhetsz! Nemrég a normál Caernarvon alfa sebzését 280-ra emelték, de a prémium verzió valamilyen különös okból kifolyólag a 230 alfájút kapta meg, ami közel sem működik olyan hatékonyan a tankon, mint például a Primo Victorián.

Holnap kezdődik a maraton, de megéri gürcölni a tankért?

Holnap indul a két hetes maraton a brit tier VIII-as prémium nehéz tankért!

Tankelemzés: Caernarvon AX

Főfegyverzet

Ahogy a bevezetőben már említettem, a harckocsi egy 230 alfájú ágyút kapott, ezentúl normál páncéltörővel átlagosan 226 milliméter, keményfémmagvassal pedig átlagosan 258 milliméter vastag páncélzat leküzdésére képes. Ez egy tipikus közepes tank löveg, amit például az FV4202-n vagy a Centurion 5/1-en már megismerhettetek. Természetesen a tűzgyorsasága jelentősen megnőtt, de még így is csak épp elég ahhoz, hogy megközelítse a Caernarvon brutális DPM-ét. Menet közben épp oly pontos, mint normál megfelelője, viszont a lövegsüllyedése -10, a lövegemelkedése pedig +20 fok, -amire egy szavunk se lehet.

Páncélzat

A frontpáncél a 130 mm vastag, és érdekesség, hogy az oldalpáncélból lecsíptek körülbelül 26 millimétert, ellenben a torony oldalát közel a duplájára, azaz 152,4 milliméterre növelték. A gyakorlatban egy viszonylag megbízható páncélzatot kapunk, aminek a gyengéje a parancsnoki kupola, a hasi lemez és oldalról a képen kékkel jelölt terület.

Mozgékonyság

Ténylegesen csak a mozgékonyságban kerekedünk majd felül a normál Cérnavagonon, ugyanis a tankban egy 950 lóerős motor dübörög, illetve a fordulási sebességünk is jobb egy kicsit. Semmi olyan, amitől hasra eshetnénk, de muszáj volt kapjon valami előnyt is a rengeteg hátrány mellett.

Tippek a harckocsi használatához

A tankkal két okból kifolyólag is bajban leszünk. Az egyik, hogy nehéz tankként van besorolva a játékba, ezért biztosak lehetünk benne, hogy egy valódi nehéz tank lesz az ellenfelünk. Ez még önmagában nem lenne probléma, de a másik ok egészen más megvilágításba helyezi ezt a bagatellnek tűnő állítást. A másik negatívum nem más, mint az alacsony alfa sebzés. Ezt a löveget nem nehéz tanknak találták ki. A brit közepes harckocsikon azért működik jól, mert lehetőségünk van a második vonalból harcolva csipegetni ellenfeleinkből, illetve többnyire könnyű és közepes tankokkal találjuk szembe magunkat, amik az esetek nagy részében 240 átlag sebzéssel operálnak.

Az Caernarvon AX tehát egy olyan másodvonalbeli egység, amivel legalább annyira halálosnak kéne lennünk, mint egy Emil I-sel vagy Somua SM-mel, de nem leszünk. Egy hatékony szerepkör betöltésére kizárólag egy lehetőséget látok, ami nem más, mint a folyamatos tüzelés. Ez azt jelenti, hogy mindig azt a pozíciót kell választanunk a pályán, ami ezt lehetővé teszi.

Például ha Westfielden kell helytállnod, akkor érdemes a T alakú városrész aljára pozicionálni, hiszen onnan nemcsak a városban lévőkkel, de a mezőny egymással kergetőző közepes és könnyű tankokkal is foglalkozhatsz. Másik példánk Himmelsdorf, ahol a hegyet kell választanod, ugyanis ott többnyire rendkívül intenzív harcok szoktak kialakulni, és ha mégse arra ment az ellenfél, akkor fentről még mindig lehet mesterlövészkedni.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Stabilizátor, Ventilátor (Opcionális: Optika)
Ajánlott képességek: Testvériség, Javítás, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás, Adrenalin roham

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.