5 tipp, amivel könnyebb lesz a Shadow of the Tomb Raider

5 tipp, amivel könnyebb lesz a Shadow of the Tomb Raider

Mert minden kezdet nehéz, –főleg Lara Crofttal. 

Régóta vártuk, hogy végre megjelenjen az aktuális Tomb Raider trilógia záró darabja, a Shadow of the Tomb Raider, –ami minden eddigi résznél több kihívással várja a játékosokat. Éppen ezért összeszedtük nektek azokat a tippeket, amiket, ha megfogadtok, sokkal könnyebben vehetitek a játékon belüli akadályokat. 


1.) Használd ki az állítható nehézségi szinteket!

Szerencsére számtalan mód van arra, hogy végigjátszd a Shadow of the Tomb Raidert, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 4 nehézségi szint közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. A szinteken belül viszont külön is kalibrálható, hogy a harcok, a tájak és területek felfedezése, valamint a különböző fejtörők megoldása mekkora kihívást jelentsenek. Ha ránk hallgatok, utóbbi kettőt Hard-ra lövitek be, viszont a combat esetén ez már csak a legelvetelmültebb játékosoknak javasolt. 

2.) A lopakodó üzemmód mindig segít neked


Bár ahogy az Uncharted széria legújabb részét, úgy a Tomb Raider mostani epizódját is végig lehet játszani rengeteg harccal és lövöldözéssel, azért a játék akkor mutatja meg igazán magát, amikor csendben araszolva egyesével vadásszuk le az ellenfeleket. Ebben segíteni fog nekünk gombnyomásra aktiválódó túlélési ösztönünk, –ami megmutatja a könnyebben elejthető áldozatokat, míg túlerő esetén az eldobható tárgyakkal elterelhetjük egy-egy katona figyelmét–, illetve, ha szeretnénk, akkor a terepviszonyokat kihasználva Predátorként tűnhetünk el a pásztázó tekintetek elől


3.) Olyan képességeket válassz, amik illenek a játékstílusodhoz!

A korábbi rendszerhez hasonlóan a játékon belüli tevékenységeinkért tapasztalati pontok ütik a markunkat, amik bizonyos mennyiség után szintlépést eredményeznek. Ilyenkor skillpontokat kapunk, amiket különböző képességekre költhetünk, viszont ezekkel összesen 3 irányba fejlődhetünk: a SEEKER fejlesztésével könnyebb lesz a felfedezés és a világban lévő lények megfigyelése, a WARRIOR iránnyal harci képességeinket erősíthetjük, míg a SCAVENGER az előbb emlegetett lopakodásban és craftolásban segít nekünk. Érdemes ezeket alaposan átnézni, hiszen az erősebb skillek feloldásához már 2-3 pontot is el kell majd költenünk.

4.) Fedezd fel a sírokat és a kriptákat!


Sokaknak evidens lehet, de fontos megjegyezni, hogy mindenképpen javasolt túlélési ösztönünket aktiválva minden egyes területet alaposan végigpásztázni, hiszen számtalan nyersanyagra és egyéb jutalomra bukkanhatunk. Különösen igaz ez a sírokra és a kriptákra, amik különböző challenge-ekkel várnak minket és a teljesítésükkel még különleges képességeket is elérhetővé tehetünk. 


5.) Mielőbb kezdj el ruhákat készíteni magadnak

Magunk mögött hátrahagyva a bevásárlóközpontokat, –ideje, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat és saját ruhákat készítsünk, amik tovább erősítik Lara képességeit. Például bizonyos ruhadarab viselésével lopakodás közben sokkal nehezebben fognak kiszúrni minket, lootoláskor megvan az esélyünk arra, hogy az átlagosnál több zsákmány üsse a markunkat, vagy éppen zoomoláskor egy pillanatra megáll az idő, hogy könnyebben tudjunk fejeseket kiosztani. 

A felsorolt tippek mellett ne felejtsétek el rendszeresen látogatni az árusokat, akiknél új fejlesztéseket vásárolhattok, és el is adhatjátok a feleslegesen felhalmozott cuccaitokat, valamint ha lehet, minél több mellékküldetést teljesítsetek, amik rengeteg extra tapasztalati pontot, új fegyvereket és vadiúj felszereléseket jelenthetnek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!