Hogyan kerüljük el azt, hogy beszorítsanak az ellenfeleink? - VIDEÓ

Hogyan kerüljük el azt, hogy beszorítsanak az ellenfeleink? - VIDEÓ

MonsterDface segít nekünk abban, hogy hogyan is oldjunk meg egy olyan harcot, ahol mindenki minket akar.

A Battle Royale-okban –és legfőképpen a Fortnite-ban– sokszor előfordulhat velünk, hogy egyszerre több ellenféllel is meg kell küzdenünk, akik valamiért teljesen ignorálják, vagy észre sem veszik egymást, és pár másodpercig szinte szerződést kötnek hogy minket kiszedjenek. A profi játékosok skillje leginkább itt mutatkozik meg, hiszen nehéz megnyerni ezeket a harcokat, de nem lehetetlen. A jó célzás pedig a legkisebb része a dolognak, hiszen az építményeinkkel lehet leginkább 1v1-ekre redukálni ezeket az unfair harcokat. Ezúttal MonsterDface segít nekünk ebben, akinek az egyik mérkőzésén ez a pozicionálás úgy jött össze, mintha tankönyvből olvasta volna.

Ahogy a videó elején is láthatjuk: először csak egy sima 1v1-be keveredik, ahol az a logikus lépés, hogy megpróbálunk az ellenfelünk fölé építeni. Azt is elárulja nekünk Dface, hogy sokkal könnyebb védekezni, mint támadni a Fortnite-ban, –így érdemes megpróbálni először bebaitelni az ellenfeled, hogy ő támadjon meg téged, ne pedig te őt. Ez természetesen nem mindig működik, de ha az ellenfél felett vagy, túl nagy bajod nem eshet az esetek 90%-ban. Miután megölte az ellenfelét rájön, hogy a harc elég sokáig tartott és rengeteg lövés sült el, így valószínűleg valaki hallotta ezt és mindjárt rálő majd. Ezért felmegy az építménye legtetejére és elkezd healelni, amikor is tényleg kilövik alóla a padlót. A probléma csak az, hogy itt már nem 1v1 lesz, hanem 1v2, mert egy másik oldalról megérkezett egy újabb játékos.

Ekkor inkább egy kicsit visszatántorodik, újra megkeresi a legmagasabb pontot az előző építményébe, amit így több helyen is összeköt a földdel, ezáltal nem eshet le, ha megpróbálják lebontani a tornyát. Mivel az egyik játékos elővett egy jumppadet is, így Dface berak maga mellé egy trappet, ami hasznos lehet, ha úgy dönt az ellenfél, hogy beugrik mellé harcolni. Az építmény ekkor annyira stabil és védett, hogy elnyom egy Chug Jugot, ami miatt a két ellenfele is inkább egymásnak feszül, minthogy vele bajlódjanak. Ekkor már hatalmas előnyben van, hiszen ő lehet a nevető harmadik, –ezért inkább lejjebb ugrik és begyűjti mind a két killt, amíg ők egymásra figyelnek. Emellett tudja pontosan, hogy a legtöbb építmény, ami itt található az övé, így szabadon editelheti őket kénye-kedve szerint.

Természetesen ez így elméletben könnyűnek hangzik, de harc közben nehéz mindenre egyszerre koncentrálni. Egy kis gyakorlás után viszont hamar ráérezhetünk, hogy hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!