Nincsen verseny dráma nélkül: jogosan akadt ki Fibonacci?

Nincsen verseny dráma nélkül: jogosan akadt ki Fibonacci?

Hiába tartunk a HCT playoff szakaszában, rögtön kisebb botrány alakult ki az első forduló után.

A HCT őszi rájátszásának amerikai versenye zajlik és ezúttal sem maradunk ki a drámából. Fibonacci –a világ legtapasztaltabb Warrior játékosa– és cowboys367 között egy kiélezett Druid vs. Warlock összecsapás alakult igencsak furcsán. Rögtön az első fordulóban egy újrajátszást ítéltek meg az adminok cowboys367 disconnectje miatt. Itt kezdődtek a félreértések!

Fibonacci teljesen csalódottan tweetelte ki, hogy elvettek tőle egy győzelmet, pedig jobban állt a boardon, amit egy screenshottal is illusztrált.

Feno, TicTac és Kibler is cowboys367 védelmére kelt és rendesen odaszóltak Fibonaccinak, hogy nem a DC pillanatában lévő állást tette ki, hanem két körrel későbbit, amikor értelemszerűen övé volt a mérkőzés, mivel az ellenfele konkrétan nem volt a játékban.

Most akkor volt esélye cowboysnak a DC utáni szakaszban is, vagy tényleg „véletlen” kifagyott, amikor már veszve volt minden? A választ a kérdésre Chark adta meg, aki az egyik vezető admin véleményét és bizonyítékát tette ki a Twitterre.

Ez volt az az állás, amikor kifagyott cowboys és Fibonacci ellopta a Mountain Giantjét a Mind Control Tech segítségével. A lebegő kártya utána végig ott volt a képernyőn, –de az nem jelenti azt, hogy az ellenfél visszatért; egyszerűen egy furcsa állapot jön létre: a játék úgy értelmezi, hogy nem DC-zett le a player, viszont a valóságban tényleg lehet, hogy kifagyott. Ezért végig kell várni a 75 másodperces köridőt, de nem történik semmilyen kurzormozgás, csak a lebegő kártya marad végig a képernyőn. Barátságos meccsekbe vissza lehet csatlakozni bármikor („Waiting for opponent”), de itt most ment tovább a játék annak ellenére, hogy csak egy játékos ült az asztal mellett.

Fibonacci az újrajátszott mérkőzést elveszítette és 3-2-re kikaptt cowboys367-től az első fordulóban. Az utolsó, hetedik forduló előtt 3-3-mal áll Fibo és cowboys367 is, vagyis mindketten kiestek a versenyből.

A Hearthstone hibái, a Tournament szerver hiánya és a rossz kommunikáció hármasa összehozta ezt az esetet, amiből mindenképp tanulni kell a versenyszervezőknek és a Blizzardnak is egyaránt. Addig hozzá kell szokni, hogy az online versenyeken az internet kiszámíthatatlan és jelenleg nincs lehetőség, hogy ott folytassák a játékosok, ahol a DC előtt abbahagyták. Amiben igaza van Fibonaccinak, hogy a szervezőknek gyorsan és megalapozottan kell döntést hozniuk, amiről rögtön tájékoztatni kell a feleket. Ez most nem igazán történt meg és csak több órával később kapta meg a "Warriorgod" az indokolást.

Az utolsó svájci fordulót és a rájátszást 17:00-tól követhetitek élőben a Blizzard hivatalos Hearthstone csatornáján:

Nézd meg PlayHearthstone élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!