Kellemes decemberi ajándéknak ígérkezik a Just Cause 4

Kellemes decemberi ajándéknak ígérkezik a Just Cause 4

Egyre többet tudunk meg a Mikulás előtt debütáló játékról. 

A Just Cause mindig is az a játékszéria volt, amiben egyszerre kaphatjuk meg a pusztítás, a humor és a kreativitás különösen szórakoztató elegyét. Így lesz ez a soron következő epizód esetében is, ami idén december 4-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, valamint XBOX ONE-ra. Nézzük is meg, hogy mi mindennel vár minket a fejlesztésért felelős Avalanche Studios csapata. 


A legtöbb rajongónak már a júniusi bejelentés is elég volt ahhoz, hogy azonnal lázba jöjjön az új rész kapcsán, ami rengeteg robbanással, rombolással és még tüzes tornádóval is várja az őrültködni vágyókat. A történet szerint a legendás Rico Rodriguez visszatér, hogy a dél-amerikai Solis tájain végre rendet tehessen a rettegett Blach Hand soraiban, miközben a katonaság vérszomjas vezetőjét, Gabriela Moralest is móresre tanítja. 

Egyúttal egy óriási, nyílt világú kalandban lehet majd részünk, ahol gyakorlatilag teljes szabadságot fogunk kapni, így az előttünk elterülő 1042 négyzetkilométernyi területen például azt pusztítunk el, amit csak szeretnénk. A készítők szerint fordulatokban sem lesz hiány, miközben apánk nyomait keressük és saját múltunkat fedezzük fel. 


A legújabb előzetesből az is kiderült, hogy a széria eddigi legváltozatosabb virtuális homokozóját fogjuk megkapni, azaz bejárhatunk egzotikus esőerdőket, kaktuszokkal és pálmákkal tarkított sivatagokat, hófedte hegyvidékeket és persze, megtapasztalhatjuk az extrém időjárási körülményeket is. Mivel valóban hatalmas lesz a bejárható terület, ezért számtalan vezethető járművet fogunk kapni, hogy mindenki az ízlésének, vagy éppen kedvének megfelelően közelíthesse meg a küldetésekkel kecsegtető részeket. 

A rendkívül hangulatos és jól festő látványvilág kapcsán se lehet majd okunk panaszra, amiért a csapat saját fejlesztésű engine-je, az APEX felel, ami még a világon belüli fizikát is megfelelő módon kezeli. Kapni fogunk még ún. frontvonalakat is, amiben a nem játékos karakterek és az ellenfelünknek számító Black Hand emberei folyamatosan csatáznak egymással; amit körülbelül úgy kell elképzelni, ahogy a Far Cry újabb részeiben is megoldották. 


Természetesen mit sem érne az egész, ha nem kapnánk hozzá több száz (!) pusztításra használható fegyvert, praktikus siklóernyőt és több üzemmódban is működtethető vonóhorgot. Mindezekből is látható, hogy a Just Cause 4 egy igazán üdítő cím lesz, amivel kedvünkre tudunk majd aprítani otthonunk melegében, miközben kint már a mínuszok uralkodnak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!