Minden, amit az idei BlizzCon-ról tudni érdemes

Minden, amit az idei BlizzCon-ról tudni érdemes

Már nem kell sokat várni a Blizzard rajongók kedvenc eseményére.

Amikor köztudottan olyan nagyszerű –és mind a mai napig rendkívül népszerű– játékok fűződnek a nevedhez, mint a World of Warcraft, a Diablo, a StarCraft, az Overwatch, a Heroes of the Storm és a Hearthstone, akkor biztos lehetsz benne, hogy játékosok milliói fogják figyelni minden egyes lépésedet. Éppen ezért várjuk mi is nagyon a Blizzard saját, külön bejáratú eseményét, a BlizzCon-t, –ami idén a tizenkettedik szülinapját ünnepli és temérdek versennyel, meglepetéssel és egetrengető játékbejelentésekkel vár minket. 


Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy minden idők legnagyobb BlizzCon-ját fogjuk ősszel megkapni, ami jó eséllyel túl is szárnyalhatja a tavalyi 35 ezres látogatószámot. Ráadásul már október 25-én elindul a rendezvény felvezetése, hiszen ekkor kezdődnek az ingyenes streameken követhető versenyek első meccsei StarCraft 2-ben, Heroes of the Storm-ban és World of Warcraft-ban. 

A rajongók számára legfontosabb időszak november 2. és 3. között lesz, amikor is ismételten rengeteg bejelentést, panelbeszélgetést és persze a versenyjátékok végső mérkőzéseit is végigkövethetjük . Utóbbiakban beletartozik a StarCraft 2 WCS Global Finals, a World of Warcraft Arena World Championship Global Finals, a Heroes of the Storm Global Championship Finals, az Overwatch World Cup Finals és a Hearthstone Global Games Finals is, –úgyhogy garantáltan nem fogunk unatkozni.


Persze, ilyenkor pár emberben felmerülhet az ötlet, hogy hát milyen jó lenne ténylegesen ott lenni az eseményen, viszont azt tudni kell, hogy a jegyeket egy hete mind elpasszolták, úgyhogy vagy horror áron lehetne bejutni, vagy marad a 40 euróért megvásárolható BlizzCon Virtual Ticket, ami szokás szerint több meglepetést is tartalmaz. 

Ahogy kedves kollégánk, Sensevida már megírta: a virtuális jegy kiváltásával az már biztos, hogy egy legendary, Diablo tematikájú Demon Hunter Sombra skint fogunk kapni az Overwatch rajongóinak nagy örömére, de mellette az összes többi játékukhoz is fognak adni különböző digitális jóságokat. Külön öröm, hogy az idei, teljes áron 55 euróért kínált Goodie Bag-et pedig 10 euró kedvezménnyel vásárolhatjátok meg, de ezt természetesen csak a legnagyobb rajongóknak ajánljuk. 


Természetesen a legtöbb játékost az érdekli leginkább, hogy mégis miket fog bejelenteni a Blizzard, ha már ekkora felhajtást kerít saját játékainak. Köztudottan a birtokukban lévő franchise-ok közül a Warcraft az, ami a legrégebb óta nem frissült, így csak bízni tudunk abban, hogy megajándékoznak minket egy Warcraft 4 bejelentésével

Hiába telt el azonban nyolc év a StarCraft 2 alapjátékának megjelenése óta, azt a szériát valószínűleg csak jó pár év múlva fogják folytatni. Ellenben a Diablo esetén már jöhetnek vadiúj fejlemények, hiszen külön videóban erősítette meg a Blizzard, hogy egyszerre több, a játékot érintő projekten is dolgoznak, –úgyhogy még az is előfordulhat, hogy a Diablo 4 közelebb van, mint gondolnánk.


Az eddigi tapasztalatok alapján új World of Warcraft kiegészítőt még biztosan nem fogunk kapni, főleg, hogy még mindenki a Battle for Azeroth-tal tölti az idejét–, a többi játékuknál pedig új hősök, pályák és egyéb kisebb horderejű bejelentések várhatóak. Hamarosan azonban ezekre is fény derül!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!