A Druid paklik alapjai: mi köré épül a kombó?

A Druid paklik alapjai: mi köré épül a kombó?

Ne csak játszd, hanem értsd is meg, hogyan épülnek fel a standard mód legjobb Druid paklijai!

A Druid paklik közül tier 1-be a Token fért be, de a megszokott bemutatón túl Sipiwi és Meati észrevételeit szem előtt tartva általánosságban elemezzük a kombó koncepciókat, –hogy ne csak a végső verziót lássátok, hanem a logikát is, ami mentén megszülettek. Az említett két játékos nem mellesleg az elmúlt hónapokban többször is megszerezte a top 10 legend helyezést, valamint konzisztensen a top 100-ban végeznek.

A Druid deck alapjai

Az összes jelenlegi Druid pakli vázát az alábbi 19 kártya alkotja, ami megtalálható a Malygos és Togwaggle verziókban is, –ráadásul Token Druid is építhető köréjük, bár ebben az esetben már egészen más játékstílusra kell átállni.

A Malygos Druid két Moonfire-rel, egy Flobbidinous Flooppal, egy Twig of the World Tree-vel, Alexstrasza-val és persze magával Malygos-szal egészül ki, míg a Togwaggle Druid két Naturalize-zal, egy Twig of the World Tree-vel, egy Dreampatel Floristtal, King Togwaggle-lel és Azalina Soulthieffel. Mindkét esetben 5 üres hely marad, amit tetszés szerint egészíthetünk ki.

Meati's Malygos Druid

Kód: AAECAZICBrQDxQSZ0wKb6AK/8gL1/AIMQF/pAdMD3gXkCKDNAofOApjSAp7SAtvTAuL4AgA=

A pakli Mind Control Tech, Naturalize és Ferocious Howl kártyákkal egészült ki, amik a túlélési esélyeinken javítanak, illetve elősegítik a kombó elemek megtalálását.

A leggyakrabban használt kombók
Malygos + 2 Moonfire = 12 sebzés
Floop Malygos + 2 Moonfire + Swipe = 21 sebzés
Malygos + Break Twig + 2 Swipe + 2 Moonfire = 30 sebzés
Malygos + Break Twig + Floop Malygos + Swipe + 2 Moonfire = 36 sebzés

Sipiwi’s Togwaggle Druid

Kód: AAECAZICBpnTApvoAv3rApruAuT7AvX8AgxAX+kB3gXkCKDNAofOApjSAp7SAtvTAr/yAuL4AgA=

Egy trükkös pakli, amivel talán könnyű játszani, de nehéz a mesterévé válni. A Togwaggle Druid az alábbi három módszerrel nyerhet:

  1. A teljes kombóval, amihez szükséged lesz King Togwaggle-re, Azalina Soulthief-re és egy aktivátorra, ami vagy a Dreampetal Florist vagy a Twig of the World Tree lesznek. Jobb esetben a Naturalize-zal tovább növelheted az Azelinából kinyert értéket.
  2. Togwaggle és két Naturalize kijátszása. A legjobb, ha minden kártyád elfogyott, mert ebben az esetben ellenfeled 15 Fatigue sebzést szenved el, amiből egy Warlock vagy Hunter vélhetően már nem jön vissza.
  3. Azalina segítségével tempó előnyt kiharcolni. Ez a legkomplikáltabb, hiszen mindkettőtök kezét figyelned kell, hogy kedvező cserét hajts végre.

Mindkét paklival érdemes lehet játszani egy-két kört, mert egyrészt mindkettő igen erős, másrészről rendkívül kevés a rendelkezésre álló tech lap, amikkel ezeket a kombókat megtörheted; épp ezért roppant fontos, hogy megismerd az ellenfeleidet, hogy alternatív módon játszhasd ki őket.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod, amit valamelyik Druid kombóval összehoztál?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!