"Megleptek a jó játékukkal, én egy gyors 2-0-ára számítottam a HR ellen" - NAF

A HellRaisers elleni győzelemmel elődöntőbe jutott a Liquid csapata. A győzelem után NAF beszélt a mérkőzésről, és a mai elődöntőről.

Ahogy tegnap már olvashattátok, nem sikerült a csoda Bencééknek a Liquid ellen. A HellRaisers csapata az egész torna egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott amerikai csapat ellen küzdött meg a negyeddöntők második napján, és bár a saját választású Dust2-t sikerült megnyerni, Mirage-on és Cache-en egyértelműen a Liquid volt erősebb. A mérkőzés után Keith „NAF” Markovic volt a VPesports beszélgető partnere.

A HellRaisers elleni mérkőzéseteket nagyon erősen kezdtétek, a játék minden mozzanatát irányítottátok és már úgy tűnt olyan könnyű pályák lesznek, mint amilyeneket tegnap láttunk. Aztán a második pályán magához tért a HR, és viszonylag könnyedén húzták be Dust2-t. Mesélj kicsit a mérkőzésről.

NAFAz első pálya a mi választásunk volt; magabiztosan kezdtünk neki, és úgy gondolom sikerült is, hiszen T oldalon 7-0-val kezdtük a pályát. Magabiztosan játszottunk Mirage-on és bár CT oldalon picit gyengébbre fogtuk a védelmet és sikerült visszajönniük pár kört, a végén mégiscsak behúztuk a pályát. A meccs előtt mindenki azt hitte, hogy Overpass-t fogják választani, egyedül én és zews gondolt Dust2-re, aztán persze sikerült is meglepniük minket a választással.

Jobban készültetek inkább Overpass-ra?

NAFIgen, nagyon sokat elemeztük az Overpass játékukat. Aztán jött Dust2 ahol nagyon erősek voltak, és woxic is remek formát hozott az AWP-vel. Megnyerték a pisztolykört, aztán az első fegyveres köröket már mi tudtuk megnyerni és 10-5-tel zártuk a félidőt, de CT-ben voltunk, ahová ez az eredmény nem feltétlen elég. Folyamatos "A" támadásokat játszottak és nem tudtuk megállítani őket, egyszerűen valahol mindig áttörtek a védelmünkön.

Kívülről úgy tűnt, hogy folyamatosan forgás, és pozíció váltás közben kaptak el titeket.

NAF: Igen én és TACO kicsit túlzottan sokat forogtunk CT oldalon, ők pedig pontosan tudták a gyenge pontokat a pályán, tényleg jól játszottak Dust2-n. Utána Cache pedig szintén egy olyan pálya volt, ami mind két csapatnak kedvezett. Támadó oldalon kezdtünk, és tudtuk, hogy ha sikerül a pisztolykört és az első fegyveres köröket behúznunk, akkor megtörhetjük őket, ami kezdetben sikerült is aztán a félidő végére felzárkóztak pár körrel. Cache védekező oldala nagyon nehéz. A második félidei pisztolykörrel azonban sikerült egy egész kényelmes, 13-5-ös vezetést kiépítenünk. Talán túl kényelmesek is voltunk, hiszen kezdtek ránk visszazárkózni, de ekkor már csak egy körre voltunk a győzelemtől. Összességében egy izgalmas mérkőzés volt. Hogy őszinte legyek meg is lepődtem mennyire jól játszottak, mindenki jól játszott náluk, gyors 2-0-ra számítottam a mérkőzés előtt.

Nem gondolod, hogy a csapatod 5 AR-es felállása nehéz lehet egy olyan csapat ellen, mint amilyen a  HellRaisers is, ahol két jó AWP-s is van a védelemben, ahogy láthattuk Dust2-n is?

NAF: Igen Dust2 nagyon nehéz tud lenni. Az elején még rávettünk az AWP-re, de hiba volt nem tartani vele közepet, folyamatosan le tudtak jönni, majd fel "A" rövidre. Egyszerűen nem találtunk fogást rajtuk az AWP-vel. Szóval igen, egy olyan pályán mint Dust2, nagyon nehéz ha nincs egy stabil AWP-s a csapatban. Nick (Nick „nitr0” Cannella) nagyon jól tette a dolgát egyszerre irányítva és játszva az AWP-t, de nagyon nehéz dolgunk volt. Korábban is láttuk már, hogy ha nincs jó AWP-sünk aki lefoglalná az ellenfél játékosát, nagyon könnyen verhetőek vagyunk. Elég csak dev1ce-ra vagy GuardiaN-ra gondolni. A Belo Horizonte-n játszottunk a FaZe ellen, ahol egyszerűen GuardiaN mindenhol megállított minket, mert nem volt egy stabil AWP-s játékosunk, aki fel tudna ellene lépni. 

Ha már szóba jött az Astralis, és dev1ce az AWP-vel, az Új Legendák szakaszában sikerült őket legyőznötök. Dupreeh egy korábbi interjúban azt mondta, hogy az a győzelem lehet, hogy többet árt nektek mint segít, mert a kezdeti magabiztosság után sikerült visszajönniük a játékba, és nem sokon múlt a győzelem sem.

NAF: Akkora előnyt kiépíteni és végül nyerni, azt jelenti, hogy igenis vagyunk elég erősek ellenük és le tudjuk őket győzni. Tény, hogy nem volt egy gyors és egyszerű pálya, mindkét csapat nagyon erős támadó oldalt mutatott. Nagyon furcsa meccs volt az biztos, –őszintén szólva a kezdés előtt nem sok esélyt adtam magunknak, de aztán sikerült legyőzni őket ami talán reményt adhat ellenük legközelebb, majd talán pont az elődöntőben.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!