Jókorát emelkedett a Nintendo részvények értéke egy mém miatt

Jókorát emelkedett a Nintendo részvények értéke egy mém miatt

Az egész olyan friss, hogy a Google Trends-nek még keresési információi sincsenek róla.

Egy olyan eset következik most, ami nem fordul elő minden nap, –sőt talán minden évben sem; nem igazán hallottunk ugyanis olyat, hogy egy mém ekkora hatással lett volna a hozzá köthető cég részvényeire is. Reklám tekintetében nyilván sokat segítenek, –hisz ezek a szórakoztató tartalmú képek bődületesen sok emberhez eljutnak–, de ez a mostani eset mégis más.

A Nintendo részvényei a közelmúltban 44,64 dollárról 46,61 dollárra ugrottak egy rajongó képregénye, és az abból készített mémek miatt. Röviden összefoglalva, a szeptember 13-án tartott Nintendo Directen bemutatták a New Super Mario Bros. U Deluxe-ot, –amiben feltűnt egy új item, amitől a Toadette nevű karakter átalakult Princess Peachette-évé.

Ennek hatására szeptember 19-én egy twitter felhasználó, Haniwa elkészített egy mém képregényt, amitől aztán elindult a lavina.

A képen azt láthatjuk, ahogy a királykisasszony nemet mond a srácoknak, Bowser azonban előhúzza a videóban is látható koronát, aminek a segítségével felölti Peachette hercegnő "gonosz" formáját. A képregény és a hozzátartozó többi tartalom világszerte robbant, az ehhez tartozó hashtaget, a "#クッパ姫"-t, vagyis "Princess Bowser"-t már 1 milliónál is több alkalommal használták Japánban, Haniwa követőinek száma pedig MEGSZÁZSZOROZÓDOTT a képregény megjelenése óta. A posztra már az első napokban is 15 ezer retweet és 42 ezer like érkezett; ez a szám pedig azóta csak még nagyobbra ugrott, már 79 ezer retweetnél és 178 ezer kedvelésnél jár a poszt.

Az alábbi grafikonon nagyon jól látható, hogy mi is történt mindeközben a Nintendo részvényeivel. A "csak" két dolláros emelkedés csalóka lehet, de a cég nagy bejelentéseinél sem szokott ekkorát ugrani a részvények ára, –még akkor sem, ha pozitívak a visszajelzések.

És hogy milyen képek mennek az interneten? Végtelen számú egyedi alkotás, fan art, egyéb képregények és mémek. Néhány példa:


Természetesen az anime és manga témában alkotók is hamar beszálltak, számos testi adottság tekintetében túlfűtött rajz is megtalálható, illetve van, aki már cosplay-t is készített Browsette-ből. Az alkotót egyébként lesokkolta ez a hirtelen jött hatalmas hírnév: 23-án ezt a tweetet tette közzé.

Bármennyire is meglepő az egész, manapság tényleg elég egy jó ötlet a gigászi sikerhez. A legszebb az egészben, hogy ez a két dolláros emelkedés nagyobb, mint ami a 13-án megrendezett Nintendo Direct esemény után érkezett. A részvények ára egyébként már lejjebb ment, most már "csupán" 45,83 dollárt ér egy Nintendo értékpapír.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!