A ScreaM-mel fémjelzett fnatic az első kieső New York-ban

A svéd csapat kiesése mellett érdekes eredmények születtek a tegnap este folyamán.

Alig, hogy befejeződött az idei második Major torna; azok a játékosok, akik akár a TOP 8-ig is eljutottak a FACEIT Major versenyén sokat nem pihenhettek, hiszen tegnap elstartolt az ESL One New York rendezvénye, ahol nyolc csapat között lesz szétosztva a 250.000$-os összdíj.

A verseny első napján 5 mérkőzést játszottak le, melyek egytől-egyig BO3 összecsapások voltak. Először az " A " csoport nyitómérkőzéseiknek lehettünk szemtanúi, ahol a Natus Vincere Gambit ellenfele volt, míg a ScreaM-el kiegészülő fnaticmousesports ellen csatázott. 

Óriási meglepetésre a kazah többségű csapat felülmúlta a Londonban döntőt játszó Na'Vi-t 2-1-re. A Gambit a saját maga által választott pályáján, Nuke-on konkrétan lemosta a pályáról ellenfelét, egy tökéletes 12-3-as terror oldalról összehozott félidő után játszi könnyedséggel 16-4-es végeredménnyel szereztek maguknak 1-0-ás előnyt, jöhetett Inferno, ahol szintén Dosia és csapata fordult három körös előnnyel, a támadó oldal azonban nem jött össze nekik, csupán két kört tudtak megnyerni, így a Na'Vi 16-11-re nyert, érkezhetett a decider pálya, Overpass. Itt ismét egy jó T oldalt tudhatott magáénak a Gambit, 10-5-ös félidőt követően 16-10-re nyerték a harmadik pályát, –ahol egyébként Dosia elképesztő dolgokat művelt– így ők szerezték meg a három pontot.

Az " A " csoport másik nyitómérkőzés sem volt izgalommentes. Inferno-n a belga játékos hatalmasat játszott, és egy híján 30 gyilkosságot tudhatott magáénak, 8-7-es félidei hátrányból egy tökéletesen felépített védelem ellen nem tudott mit kezdeni a mousesports, így 16-12-re a fnatic ötöse nyert. Train-en szintén egy nagyon jó félidőt, 10-5-öt játszott a svéd többségű csapat, ezt azonban a mouz sikeresen reprodukálta, így a második pálya kivitele hosszabbításban dőlt el, ahol a mousesports diadalmaskodott, így jöhetett a harmadik mindent eldöntő pálya, Mirage. Itt a fnatic teljesen más arcát mutatta az előbbiekhez képest, borzasztóan játszottak így ChrisJ és csapata egy 16-3-as győzelemmel zárta le ezt a BO3-at.

A " B " csoportban a Londonban egy TOP 8-ért zajló BO3-ban már összecsapó FaZe és G2 csapatai küzdöttek meg egymással, míg láthattunk egy szintén izgalmas amerikai csatát, ahol az NRGLiquid ellenfele volt.

A FaZe úgy tűnik, hogy még mindig nem találja egykori formáját, egy 16-13-as Inferno-n elszenvedett vereséget követően gyorsan korrigáltak Mirage-on, ahol 16-5-re győztek, azonban a G2 Cache-en T oldalon nagyon bekezdett, a FaZe azonban küzdött a végletekig, 14-10-es hátrányból visszajöttek egészen 14-14-ig, erejük azonban az utolsó két körre elfogyott, –így a franciák győztek 2-1-re.

Az amerikai csapatok mérkőzése sem volt egyoldalú, főleg az első két pályán. Az NRG egy hosszabbításos Overpass után 1-0-ás előnnyel kezdhette meg Dust 2-őt, ahol azonban nem bírtak a Major elődöntőt játszó Liquid-del, akikről az is elmondható, hogy a verseny első helyére leginkább várható ötös, hiszen nincs itt a "főgonosz" dán csapat, az AstralisMirage pedig nagyon hasonlított a fnatic-mouz féle Mirage-hoz, ahol az NRG már nem találta önmagát, a Liquid így 16-4-re, ezzel együtt 2-1-re győzött.

A nyitómérkőzések után az " A " csoport kiesés ellen zajló meccsét is lejátszottak, melyet a Na'Vi és a fnatic vívott. Az ukrán többségű csapat két nagyon könnyű pályagyőzelemmel ejtette ki ScreaM-éket, így a svéd többségű csapat távozott először a New York-i versenytől.

A mai nap pedig természetesen folytatódik az akció, a " B " csoportban a FaZe az NRG ellen küzd majd a kiesés ellen 17:00-tól, míg az " A " csoport két győztese, a Gambit és a mousesports csatázik egyet az elődöntőbe jutásért 20:30-tól. Éjféltől pedig a G2 vs. Liquid mérkőzésre kerül a sor. Az első két mérkőzést magyarul is követhetitek az alábbi Twitch csatornán!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!