Feltámad a Resident Evil 2, és nagyon jól áll neki!

Feltámad a Resident Evil 2, és nagyon jól áll neki!

Raccoon City visszatér, –és szebb lesz, mint valaha. 

A játékipar az utóbbi időszakban igencsak rákapott a különböző címek remastered változatainak elkészítésére, –ami nem is csoda, hiszen a legtöbb esetben egy egykoron rendkívül népszerű játékokat újítottak fel a kor követelményeihez igazítva. Így kaptuk meg például az eredetileg PlayStation 3-ra érkező The Last of Us-t, a Crash Bandicoot-ot, vagy éppen a legendás Age of Empires ráncfelvarrott változatát. Mondhatni ezekkel a lépésekkel szinte teljesen biztosra mennek a kiadók, –úgyhogy várható volt, hogy a Capcom is elő fog húzni valamit a tarsolyából, ami mi más lehetne, mint az a Resident Evil 2, ami idén ünnepelte huszadik (!) szülinapját


Az idei E3 több szempontból is különleges volt számunkra, de a sok új cím mellett a Resident Evil 2 Remastered brutális előzetesén is megakadt a szemünk, ami egyből visszahozta régi szép emlékeinket, amikor még általános iskolásként csokiztuk össze magunkat a képernyőn történtektől. A hidegrázós trailer mellé kaptunk egy egész közeli megjelenési dátumot is, –hiszen ha minden jól megy, már 2019. január 25-én PC-n, XBOX ONE-on és PlayStation 4-en is visszatérhetünk Raccoon City-be. 

Ugyebár a történet szerint az Umbrella névre hallgató gyógyszeripari cég őrült kísérletei igencsak balul sültek el, aminek következtében elszabadult az a T-vírus, ami rengeteg zombit szabadított a városra. Itt kísérel meg két főszereplőnk –Claire Redfield és Leon S. Kennedy– valahogy túlélni, miközben különböző fejtörőket megoldva próbálják meg megoldani az esetet. Ráadásul azért se lesz könnyű dolguk, mert –ahogy ilyen helyzetekben lenni szokott– nagyon kevés fegyver, valamint lőszer található a játékban; ezért a játékosoknak ezekre is oda kell majd figyelniük. 


Külön érdekesség, hogy a fejlesztőcsapat azt nyilatkozta, hogy ez egy teljesen új játék lesz, amiben –a legendás második részhez hasonlóan– mindkét főszereplő saját kampányt fog kapni és még több játszható szereplő is bele fog kerülni, –viszont magán a történeten nem fognak változtatni. Az elképesztő látványvilágért a Resident Evil VII-et is mozgató grafikusmotor fog felelni, ami egy sokkal félelmetesebb TPS szemszögből fogja mutatni a történteket. 

Ennek másik folyománya, hogy lényegesen gusztustalanabb ocsmányságok fognak ránk vadászni, –akiket nem árt, ha minél hamarabb legyilkolunk. Már azt is tudjuk, hogy a klasszikusban megszólaló szinkroszínészeknek búcsút inthetünk, de ezt jó eséllyel a legnagyobb rajongók is meg tudják majd emészteni. 


Biztosan sokan emlékeztek még a Resident Evil 2 feloldható részére, amit ha megszereztünk, akkor tofuvá változtathattuk karakterünket. Természetesen ez is bele fog kerülni a január végén érkező remake-be, viszont a korábban megszokott fejezetek helyett teljes cselekményt fogunk kapni, hogy sokkal jobban megismerhessük a játék karaktereit. 

A combosabb konzolokkal rendelkező játékosoknak jó hír, hogy PlayStation 4 Pro és XBOX ONE X esetén is két mód közül választhatnak: az egyik 4K-s felbontás mellett stabil 30 fps-t ígér, míg a másiknál 1080p-s felbontást kapunk, de 60 fps-sel fog futni a játék, –így mindenki kiválaszthatja a neki szimpatikusabb megoldást. A Capcom márkaigazgatója egyúttal azt is nyilatkozta, hogy az egyre népszerűbb Nintendo Switch-re egyelőre nem tervezik a Resident Evil 2 Remastered megjelentetését, de ugyanakkor nem is zárkóznak el az ötlettől. 


A fejlesztők nemrégiben azt is elárulták, hogy a főhősök ruháját fotórealisztikus technológia használatával mentették át az új játékba, viszont a zombikat és mutánsokat úgy alkották meg, hogy igazi veszélyforrást jelentsenek még a tapasztalt játékosok számára is. Persze, egy ilyen legendás játék felújított változata nem érkezhetne többféle előrendelhető változat nélkül, amiket mézesmadzagként húzhatnak el a legnagyobb rajongók előtt. 

Így az alapváltozaton túl kapunk 70 eurós árral támadó Delux verziót, ami a játék mellett soundtracket, outfiteket és egyéb feloldható cuccokat tartalmaz, de jön a 200 eurót kóstáló gyűjtői változat is: artbookkal, egyedi dobozzal és –nem utolsósorban– egy 30 centis Leon szoborral.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!