"Hazaküldte" egy játékosát a 100 Thieves az elődöntőről, ki is kaptak

Míg Cody Sun "otthonról" nézte a meccseket, csapata addig Rikaroval sem tudott sokat alkotni a Team Liquid ellen.

Európában már szombaton kiderült a két madridi döntős kiléte. Először pénteken biztosították helyüket Vizicsacsiék egy 3-1-es győzelemmel a Team Vitality ellen, szombaton pedig a Fnatic bravúrozott a Misfits ellen, szintén 3-1-re. Észak-Amerikában a Cloud9 3-2-re nyert a Team Solomid ellen, így a nyugati régiókban már csak egy elődöntő maradt vasárnapra: 100 Thieves vs Team Liquid.

Először bukott elődöntőt Bjergsen; döntős a C9!

damilosK | 18/09/02 13:17 Európa után Észak-Amerikában is elkezdődtek az elődöntők, aminek az első mérkőzését tegnap éjszaka játszották. Egyből egy nívós rangadót láthattunk, ugyanis kettő méltán nagy csapat játszott, a negyeddöntőből továbbjutó TSM a harmadik helyen végző C9-el mérkőzött meg. Papíron a C9 tűnt erősebbnek, ugyanis a TSM már majdnem a negyeddöntőben búcsúzott.

Doublelift és csapata tavasszal is döntőztek, amit meg is nyertek szintén a 100 Thieves ellen, ráadásul 3-0-ra. Mióta a két csapat küzd egymással az év eleje óta, a 100 Thieves még egyszer sem tudta megverni a pacikat. Összesítve tehát a négy alapszakaszi találkozás és az egy döntő után 7-0-ra vezetett a Team Liquid. Ezen szeretett volna változtatni ezúttal a 100 Thieves, amit annyira eltökélten akartak, hogy még cserét sem voltak restek eszközölni. Cody Sun végigjátszotta az alapszakaszt, míg Rikarot nem igazán láttuk, eddig. Az elődöntő során viszont Cody Sunt egy meccsen sem láttuk, sőt, konkrétan azt mondta neki a csapat, hogy nézze a meccseket nyugodtan otthonról, ha szükség lesz rá, majd szólnak.

"... Azt az utasítást kaptam, hogy otthonról nézzem a meccseket és álljak készen, ha esetleg be kellene cserélni engem."

A döntés azért is lehetett kissé furcsa a 100 Thieves részéről, mivel Rikaro most lépett pályára először, ráadásul pont Doublelifttel szemben, tehát a leckét feladták neki rendesen.

Az első mérkőzés során úgy tűnt, hogy kifizetődik a döntés, ugyanis a 100 Thieves nagyon összeszedetten játszott. Egyébként is egy jó csapatról van szó, de azért ha őszinték akarunk lenni, a két gárda között van némi különbség. Ettől függetlenül a Team Liquid nem igazán tudott hozzászólni a mérkőzéshez. Xmithie már a meccs elején hátrányba került és később a Baronnál is okosabb volt a 100T, amivel elegendő előnyre tudtak szert tenni, hogy az irányítás náluk maradjon. A mérkőzést egyből nem tudták befejezni, de ezen segített a második Baron, ami szintén Aphromoo-ékhoz került. Ezzel már le tudták söpörni a Team Liquidet a pályáról, Doublelift hiába védekezett szinte egyedül, csodát már nem tudott alkotni a bázisban.

Ahogy az kiderült egy interjúból a második meccs elején, Pobelterék kicsit izgultak az első mérkőzésen és a választások sem úgy jöttek össze, ahogy szerették volna. Ezen javítottak a második alkalommal, szinte mindenki komfortválasztásokkal jött a pályára. Rikaro behozatalában a legnagyobb változás talán az volt, hogy nem az ADC kapta az összes erőforrást, ehelyett Ssumday-t próbálták megindítani. Ez nagyjából sikerült is, Gnarral leverte Impact GP-jét, hatalmas farmelőnyt felépítve, de nem voltak elég gyorsak. Az idő telésével Doublelift egyre jobban lehagyta Rikarot és a Gangplank is beért. A két pokoli sárkány szintén sokat segített a TL-nek. Több egyéni hibát is elkövettek Ryu-ék, LeBlanc-kal nem tudott elég kárt okozni, Pobelter Syndraval szinte minden alkalommal jó ütemben lökte őt vissza. Ezzel a lendülettel pedig több mint 40 perc alatt ugyan, de meglett az első győzelme a Team Liquidnek.

Harmadik alkalommal tovább folytatódott a Team Liquid lendülete, azon belül is Olleh bravúrozott Thresh-sel. Elkapást elkapás után produkált és hiába a kikerülési szándék a 100T részéről, a halálos ítéletek egymást követték. Az első döntő pillanatig még 20 percet sem kellett várni, egy hegysárkány mellett 4-0-át cserélt a Team Liquid, ráadásul több gyilkosság is Doubleliften landolt. A tornyok sem úszták meg szárazon, szorgosan szedték őket Pobelterék. Impact és Xmithie szórták a CC-t mindenkire és a 100 Thieves legjobb igyekezete ellenére sem tudta ezeket kikerülni, mondhatni hullottak, mint a legyek. Rikaro ezúttal sem tudta felvenni a kesztyűt Doublelifttel szemben, aki a 31. percben már 7 0 5-tel rohangált a pályán. A befejezésre sem kellett sokat várni egy újabb 4-1-es csere után, a Team Liquid egy győzelemre került a döntőtől.

Egy kisebb személyes hibával kezdődött a negyedik mérkőzés, ami Impact életébe került. Szerencsére Xmithie feljött kiegyenlíteni a számlát nem sokkal később, így Ssumday is gazdagodott egy halállal. Az első 15 perc szoros volt a két gárda között, de szép lassan az aranyelőny a Team Liquidhez került. Egy újabb lapáttal raktak erre, mikor a 24. percben Baront is hoztak, a 100 Thieves pedig egyszerűen lemaradt róla, holott volt részleges rálátásuk. A 2-0-ás cserével, valamint pár toronnyal még inkább betörtek a 100 Thieves térfelére. Szétesni látszott a AnDa és csapata, hiába a veterán vezető Aphromoo, a harcok nem úgy alakultak, ahogy ők szerették volna és valahogy mindig a rövidebbet húzták. 29 perc sem kellett a végső büntetéshez és a Team Liquid harmadjára is bedöntötte a Nexust, újfent bebiztosítva a döntős szereplésüket, ezúttal Oaklandben.

A két NA LCS döntős tehát a Team Liquid, valamint a bravúros futamot produkáló Cloud9, míg a bronzéremért a 100 Thieves és a TSM fog küzdeni!

Ha esetleg lemaradtatok volna a mérkőzésekről, magyarul is visszanézhetitek őket alább.
Nézd meg MagyarLoLTV NA LCS Summer Split | Playoffs Semifinals | 100 vs. TL| Bo5 | HUN | című tartalmát a twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.