Camperék nyerték meg az MNEB első selejtezőjét!

Camperék nyerték meg az MNEB első selejtezőjét!

A továbbjutó csapatok között ott van a FLASH vezette REVOLTE és az rmL-el kiegészülő sombreroz is.

Szombat délután elstartolt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első nyílt selejtezője, ahol 39 csapat küzdött meg az első négy helyért, mely már a rájátszásba kerülést biztosította. A négy továbbjutó csapat név szerint pedig nem más, mint a REVOLTE, a sombreroz, a GAMERZONE.GG, illetve a Tigene-Szarvasmarha párossal megfűszerezett EXE Esports. Tekintsük át, milyen úton kerültek ők a legjobb négybe!

REVOLTE

FLASH-gabesson-FLEAV-kolor négyest a hazai közönségnek nem kell bemutatni, –hozzájuk csatlakozott az egykoron még a Pixel csapatával WESG versenyét is megjárt bodito. A REVOLTE nagyon könnyen vette az első akadályt, a legjobb 16-ban kapásból egy 16-1-es győzelmet arattak a G2THEG csapata ellen. A legjobb 8 között már BO3 formátumban zajlottak a mérkőzések, ahol FLASH-ék ellenfele a BETON AIM nevezetű formáció volt, mely szintén egy egyoldalú mérkőzés volt, Cache-en 14-1-es félidőt követően 16-7-re, míg Inferno-n 16-8-ra diadalmaskodott a REVOLTE.

Ezután már a seedekért zajlott a küzdelem, a legjobb négyben a sombreroz csapatát verték Mirage-on 16-4-re, a döntőt azonban már nem tudták lejátszani, így ők lettek a selejtező második helyezettjei.

SOMBREROZ

Az egykoron még a fent említett REVOLTE névvel ESL SEC versenyt nyerő rmL-el kiegészülő sombreroz az első két kőrben a Team Plague csapatait búcsúztatta a selejtező korai szakaszában. Először a Plague Blacket verték meg 16-4-re, majd a White ellen vonultak, akik nem adták maguk annyira könnyen, de 16-12-re htmL-ék győztek. A TOP 4-be jutásért a porg ötöse ellen kellett megküzdeniük, mely csapatban olyan nevek is megfordultak, mint például a KnockOutStars játékosa KARCSI, illetve a nemrégiben ICL-győztes Pixel tagja, blaZe. A teljes BO3-ban viszont a sombreroz dominált, az első pályán 16-8-ra, míg Trainen 16-5-re győztek. A helyezésekért az elődöntőben a REVOLTE ellen kellett megküzdeniük, mely meccsen végül alul maradtak, –de vicces pillanatokban legalább nem volt hiány!

A harmadik helyért zajló mérkőzésre azonban a sombreroz nem jelent meg, –így ők a selejtező negyedik helyén végeztek.

EXE ESPORTS

Az EXE Esports egy 16-0-ás győzelemmel indult az MNEB első kvalifikációján, ezt követően a Bald Squad nevezetű formáció ellen diadalmaskodtak 16-4-re. TOP 8-ban pedig a Tylookocsi ellenfeleként 2-0-ra győztek. Az elődöntőben a GAMERZONE.GG ellen játszottak, mely egy brutálisan szoros és izgalmas mérkőzés volt. Bár az első félidőben a GAMERZONE el tudott húzni 6 körrel is, a második félidőben azonban megtáltosodott az EXE Esports, és végül 16-14-re sikerült bejutniuk a döntőbe, ahol a REVOLTE már nem tudott megjelenni, –így ők nyerték a kvalifikációt.

GAMERZONE.GG

A GAMERZONE az EXE Esports-cal ellentétben már az első körben egy szoros mérkőzést játszott, 19-17-re verte a Réseaux gárdáját, melynek felállásában olyan játékosok is szerepeltek, mint például Aaron, bzt vagy gejmzillaA következő körben a top32 nevű formációt búcsúztatták, TOP 8-ban pedig a Tishler-el kiegészült Honvéd Legion csapatát verték meg 2-0-ra. Miután az EXE Esports-tól kikaptak, végül ők végeztek a harmadik helyen, hiszen a sombreroz nem jelent meg a harmadik helyért zajló mérkőzésen.

Gratulálunk a csapatoknak!

A második selejtező a mai nap folyamán délután 14:00-kor veszi kezdetét, melyre ide kattintva még tudtok jelentkezni. Ha pedig nézőként csatlakoznátok be, akkor az alábbi streamen megtehetitek 16:00-tól!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!