Egy youtuber megálmodta, hogy milyen lenne a Fortnite PS1-en

Egy youtuber megálmodta, hogy milyen lenne a Fortnite PS1-en

A több mint 20 éves konzol egy igazi kultusz platform, BlobVanDam pedig elkészített egy Fortnite animációt, ami zseniálisan mutatja meg, hogy milyen lenne a játék ezen a felületen!

Ha a játék iránti szeretet párosul a nosztalgia imádatával, akkor abból mindig zseniális dolgok szoktak születni. Nem volt ez másképp egy youtubernél, BlobVanDamnál se, akinek az az ötlete támadt, hogy illusztrálja a Fortnite: Battle Royale-t a Playstation 1 környezetében.

Akinek volt szerencséje játszani még azzal a konzollal, tudja, hogy milyenek is voltak ott a játékok. A mozgások igencsak mesterségesek voltak, a grafika természetesen köszönő viszonyban sem állt a mai játékokéval, és persze voltak olyan klasszikus ismertető jegyek, mint a villogó "press START" felirat. Mégis olyan feelinget adott az egész, amire ma már kevés platform képes. A most következő videóban látható Fortnite átirat tökéletesen testesíti meg ezt a hangulatot.

A játék rögtön a régi Dusty Depotból indul; a buszból való kiugrás nem készült el, ám az így megalkotott végjáték is tökéletes. Főhősünkön kívül még 7 másik játékos található a pályán, –akik szinte libasorban, egyesével érkeznek, hogy megpróbálják eltenni BlobVanDamot láb alól. A videót sok helyen picit fájdalmas nézni, amikor jól tudjuk, hogy ilyen helyzetben mit kellene csinálni, a felvételen pedig annak a gyökeres ellentétét láthatjuk. Például a végén, amikor már csak egy ellenfél él, mindketten kiszaladnak a viharba, ahelyett, hogy építenének és highgroundot szereznének, vagy amikor a kis shieldekkel nem foglalkozva főhősünk beissza a nagyot.

Én egyébként úgy vettem észre, mintha talán egy-két mém is befigyelne a videóban, például 3:49-nél, amikor egész közelről Pumppal mellkasba lövi az ellenfelét a karakterünk, és mindössze 24 sebzést kap belőle.

Összességében egy zseniális alkotást láthatunk, ami hibátlanul adja át a régi PS1-es hangulatot. Ha kicsit rákoncentráltok, akkor a karakterünkre még akár Lara Croft szerepét is rá lehet húzni, egy hangyányit ugyanis hasonlít a megjelenésük.

Ti játszottatok valamikor PS1-en?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép

Kövess Minket!