A mousesports emelhette magasba az ESL One New York trófeáját

A mousesports emelhette magasba az ESL One New York trófeáját

Szoros és izgalmas döntővel zárult az ESL One New York 2018-as állomása.

A kezdeti lendület után mind a Gambit, mind az NRG kiesett, így a döntőre egész izgalmas párosítást kaptunk, –igaz a Major miatt sokan sima Liquid győzelemre számítottak. Nézzük, hogy végül hogyan alakult az ESL One New York 2018 BO5 döntője:

CACHE

A mérkőzés a Liquid által választott Cache-en kezdődött, ahol az amerikai csapat 5-0-ás aránytt tudhatott magáénak az utóbbi 3 hónap lejátszott meccseit nézve. A félidő mégis a mouz-nak kezdődött jobban, az iskolakörök bezsákolása után azonban a CT oldalon játszó Liquid zsinórban hát kört is tudott védeni, amire a mousesports játékosai egymás utáni 5 támadó körrel válaszoltak, hogy végül elérjenek a félidei 8-7-es eredményhez. A második játékidő valami elképesztő Twistzz 1v4 pisztolykörrel indult, –ennek köszönhetően az iskolakörök az amerikaiaknál landoltak. Nagy lendületet azonban ez sem adott nekik, –egy-egy kört tudtak csupán beszúrni a folyamatos CT körök közé–, így végül 16-12-vel a mouz behúzta ellenfele választását. Twistzz ahogy Cache-en, úgy az egész mérkőzésen remekelt, hihetetlen formában játszott, az első pályán azonban társai messze mögötte voltak, így egy viszonylag könnyed mousesports kezdést láthattunk.

NUKE

Nuke-ot a számok alapján a mouz csapata kezdte esélyesebbként, a pálya dominálása mégis a Liquid-nek ment jobban. Az első körökkel egészen 4-0-ig meneteltek, ahonnan egy pici zárkózást engedve ellenfelüknek, 11-4-re sikerült megnyerniük a félidőt. A térfél csere után a Liquid ott kezdte a támadó oldalát, ahol a védekezőt abbahagyta, egymás utáni négy körrel máris meccsponthoz értek, amit csak egy nagyon rövid ideig tudott hárítani a mouz, a pálya végül 16-7-es eredménnyel zárult.

INFERNO

Miután egymás pályáit megnyerték a csapatok, már biztosak lehettünk abban, hogy egy izgalmas –minimum 4 pályát felvonultató– döntőt láthatnak a Counter-Strike szerelmesei.  Már Londonban is tapasztalhattuk, hogy Inferno-n a Liquid-nek bitang erős támadó oldala van: hiába szerezték meg többször is a nyitót a mouz játékosai, hiába kerültek viszonylag hamar létszám előnybe, a támadó amerikaiakat csupán 1-7-es állásnál sikerült megállítani, de a félidő még így is a Liquid-nek kedvezett a maga 6-9-es állásával. A második játékrész pisztolykörét snax oldotta meg 1v2 szituációban, így zárkózási esély nyílt a mousesports előtt. A force körös vásárlással azonban a Liquid védekező oldalon is oda tette magát, egymás utáni hat körrel már meccsponthoz is értek, amit újfent csak három körig sikerült a mouz-nak hárítania. A Liquid által választott harmadik pálya így végül 16-10-es eredménnyel zárult.

DUST 2

A mouz második választása Dust 2-re esett, ahol már-már eldőlni látszott ez a BO5-ös széria, a pisztoly- és iskolakörök után a mousesports-nak minimális kört sikerült bevédenie, a Liquid oldalról végre az Inferno-n gyengélkedő TACO is megérkezett a játékba, az ő és a folyamatosan lenyűgöző teljesítményt nyújtó Twistzz teljesítményével sikerült Dust 2 T oldalról 11-4-es félidőt zárniuk.

A pisztolykört a Liquid-nek CT oldalon is sikerült megszereznie, de a mouz 17. körös bombarakásának köszönhetően 5 körös zárkózásba kezdtek, amit a Liquid védekező játékosainak csak egyszer-egyszer sikerült megállítani. Hiába NAF gyönyörű 1v2 visszafoglalása, a meccspont megszerzése után chrisJ és csapatának sikerült hosszabbításra kihoznia a pályát, ezzel életben tartva győzelmi esélyeiket, amit végül sikerült is megvalósítaniuk, –így Dust 2 mousesports győzelemmel zárult, jöhetett a mindent eldöntő Mirage.

MIRAGE

Mirage első pisztolyköre a hazai közönség által biztatott Liquid-nél landolt, sőt még a fegyveres körökben is sikeresen tudták megvédeni a lerakókat, de 1-4-es állást követően, mintha valami elfogyott volna a csapatból, szemmel láthatóan az eddigi minden pályán remekelő Twistzz és EliGE is szenvedett, ez pedig a 10-5-ös félidőt eredményezte a mouz számára. A második félidőben a Liquid-nek ugyan sikerült megállítania a mousesports csapatát a bukott pisztolykört követően, chrisJ AWP-je azonban azonban remekül sült a pálya minden szegletében, és az utóbbi hónapok, de megmerem kockáztatni, hogy 2018 legszebb AWP ötösével sikerült meccsponthoz juttatnia csapatát, amit a következő körben be is váltott a mouz, megnyerve így a döntő ütközetet, és a kupáért zajló BO5 szériát.

A sokak számára csalódást keltő egyhangú Major döntő után, egy izgalmas, szoros mérkőzést kaptunk. A mousesports csapata egyértelműen jobb volt Cache-en, míg a Liquid a mérkőzés középső szakaszát dominálta, Twitszz emberetlen teljesítményt nyújtott szinte minden pályán, EliGE is nagyban segítette a csapata nyert pályáit, míg a másik oldalról oskar-t, chrisJ-t és suNny-t láthattuk parádésan játszani. Mirage-ra azonban teljesen elfogyott a Liquid ötöse: félénken, magabiztosság nélkül játszottak, –így az ESL One New York 2018-as állomásának döntőjét végül a mousesports csapata nyerte. Twistzz annyira jól teljesített az egész torna során, hogy –bár csapatának nem sikerült a döntőt behúznia– a verseny MVP medálját neki ítélték, így a fiatal kanadai játékos megszerezte élete első MVP díját.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!