Makesz csapata nyerte az MNEB második nyílt kvalifikációját

Makesz csapata nyerte az MNEB második nyílt kvalifikációját

Vasárnap zajlott a hazai bajnokság második kvalifikációja.

A szombati kvalifikáció után sokat nem kellett várni azoknak, akik esetlegesen kiestek az elsőn, –illetve ha még nem vettek bátorságot, hogy nevezzenek–, ugyanis vasárnap 14:00-tól startolt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második selejtezője. A négy rájátszásba jutott csapat neve már köztudott volt a 39-ből szombaton, a nevező szám pedig vasárnap még ezt is meghaladta, hiszen 41 gárda harcolt a TOP 4-be jutásért. A szombati nap győzteseiről illetve egy rövid összefoglalóról itt is olvashattatok már.

Camperék nyerték meg az MNEB első selejtezőjét!

leszklareN | 18/09/30 11:35 Szombat délután elstartolt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első nyílt selejtezője, ahol 39 csapat küzdött meg az első négy helyért, mely már a rájátszásba kerülést biztosította. A négy továbbjutó csapat név szerint pedig nem más, mint a REVOLTE, a sombreroz, a GAMERZONE.GG, illetve a Tigene- Szarvasmarha párossal megfűszerezett EXE Esports.

Vasárnap azonban újabb négy csapat biztosította be a továbbjutást, –ők nem más, mint az Aaron-nal és bzt-vel is kiegészülő Réseaux, a CONTRAM, a TylooKocsi, és a Phoenix Reborn.

RÉSEAUX

A fent említett páros mellett a Réseaux csapatában olyan nevek is szerepeltek, mint például kory, illetve gejmzilla, akik már az első kvalifikáción is szerencsét próbáltak, azonban korán búcsúztak, hiszen a szombati harmadik helyezett GAMERZONE.GG együttese búcsúztatta őket a legjobb 32 között egy hosszabbításos mérkőzésen, ahol 19-17-es vereséget szenvedtek. Vasárnap azonban két nagyon könnyű győzelemmel kezdtek, ugyanis először a Kinderbueno ellen arattak sikert 16-2-re, majd egy hasonlóan egyoldalú meccset játszottak a domaverő csapat ellen, ahol 16-6-ra győztek, így a gyors BO1-ek után érkezhetett a TOP 4-ért zajló küzdelem a Dread Esport ellen, ahol két szorosabb eredménnyel végződő pályán győztek, Inferno-n 16-12-re, míg Dust 2-őn 16-14-re. A helyezésekért zajló mérkőzéseken viszont a Réseaux már nem tudott megjelenni, így mind az elődöntőt, mind a harmadik helyért zajló meccset is elbukták, –ezért ők végeztek a negyedik helyen.

CONTRAM

A CONTRAM együttese szintén egy gyors mérkőzéssel futott neki a kvalifikációnak, melyben kört sem engedett ellenfelének, a SKYL1NE GAMING-nek. Ezután az ellen a Sit the f**k down! ellen győztek KaHu-ék, melyben olyan játékosok játszottak, mint például blaZe, aki a porg-ban játszott, de itt volt NAZGUL is, ő az uNleashed ötösével hajtott a TOP 4-re. A győzelem azonban most sem jött össze nekik, 16-8-ra ugyanis a CONTRAM diadalmaskodott. A negyeddöntőben a Bald Squad volt az ellenfelük, ahol két könnyű pályagyőzelmet tudhattak magukénak, míg Overpass-on 16-7-re, Mirage-on 16-4-re győztek, utóbbi pályán Kamion hozott egy szép 1v3-at.

Az elődöntőben viszont a TylooKocsi állította meg őket, ahol hosszabbításban kapott ki a CONTRAM, a harmadik helyet viszont megszerezték, hiszen a Réseaux nem jelent meg a mérkőzésen.

TYLOOKOCSI

A TylooKocsi –csakúgy, mint a Réseaux– szintén próbálkozott szombaton, ahol végül a TOP 4-be kerülésért zajló BO3 mérkőzésen az első kvalifikáció győztese, az EXE Esports verte meg őket 2-0-ra, most azonban egészen a döntőig is eljutottak. Elsőként a the Big Team ötösét, majd a The Accidental Penguins-t verték meg 16-7-re, illetve 16-8-ra. A negyeddöntőben pedig a Fatcat csapata felett arattak 2-0-ás győzelmet, Cache-en 16-7-re, Inferno-n pedig 16-9-re győztek SpeeDy-ék. Az elődöntőben pedig a CONTRAM ellen győztek 19-17-re, a döntőben pedig éppen, hogy kikaptak a Phoenix Reborn ellen 16-14-re, mely mérkőzés rengeteg szép akciót tartalmazott.

PHOENIX REBORN

Makesz által vezetett Phoenix Reborn szintén két könnyű győzelemmel indult útnak, először az 1meccs1loss-t verték meg 16-3-ra, majd a BRAINS! csapatát verték 16-4-re. Ezek után még a szerencse is mellé pártolt, hiszen a KnockOutStars egyik játékosának internet problémái akadtak, így fel kellett adniuk a mérkőzést, ráadásul a következő ellenfelük a Réseaux lett volna, ők viszont a TOP 4-be kerülésükett követően nem jelentek meg, ennek köszönhetően pedig ők kerültek be legkönnyebben a döntőbe, ahol a TylooKocsi-t verték, –így tehát ők lettek a második kvalifikáció győztesei.

Gratulálunk a csapatoknak!

Természetesen nem ez volt az utolsó kvalifikáció: a jövő héten folytatódik a küzdelem a maradék 8 helyért a rájátszásokban. A harmadik selejtező szombaton 14:00-tól kezdődik, melyre ide kattintva tudtok jelentkezni, –ha pedig a szombati nap nem lenne megfelelő valamilyen oknál fogva, akkor sem kell csüggedni: vasárnap is lesz még lehetőség harcba szállni szintén 14:00-tól, ahova itt tudtok csatlakozni. A negyeddöntőktől pedig élő közvetítéssel is szolgálunk nektek az alábbi csatornán!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!