Az Astralis egyszerűen verhetetlen Nuke-on!

Az Astralis egyszerűen verhetetlen Nuke-on!

Hihetetlenül erős fél év van az Astralis háta mögött; nézzük meg számokban, mik is történtek.

Ahogy már 1.6-ban úgy CS:GO-ban is voltak és vannak időszakok, amiket egy-egy csapat vagy egy adott nemzet játékosai uralnak. Gondoljunk csak vissza a CS:GO első éveire, amikor gyakorlatilag nem volt olyan verseny, amin ne a fnatic vagy a Ninjas in Pyjamas játszotta volna a döntőt, –akár egymás ellen is. Úgy gondolom a 87-0-s NiP veretlenséget sem kell bemutatnom senkinek. Valami hasonló zajlik most is, csak ezúttal a dán játékosok és csapatok uralnak szinte mindent. Két hete az Astralis második Major győzelmét szerezte meg Londonban, ahol ellenfelének a Na’Vi-nak épphogy csak labdába sikerült rúgnia egy-egy kör erejéig. Azt is olvashattátok már, hogy a győzelem után még a Dán miniszterelnök is gratulált a srácoknak, illetve, hogy a dán játékosok és az Astralis nyerte össze eddig a legtöbb pénzt CS:GO-ban. Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor a North és a Heroic csapatáról sem, akik szintén a dán Counter-Strike-ot erősítik.

Az Astralis immár hat hónapja, 2018 áprilisa óta csücsül a HLTV ranglistájának tetején: minden versenyen ott vannak, és szinte mindenhol borítékolható minimum a döntőbe jutásuk, sok esetben a győzelmük is. Nézzük meg kicsit milyen számok állnak az Astralis neve mellett az utóbbi félév eseményeiből:

A mostani felállásuk 2018 február óta aktív, ekkor váltotta a távozó Kjaerbye-t a fiatal tehetség, Magisk. Az azóta eltelt közel nyolc hónap során 6 LAN győzelmet tudhatnak magukénak (amiből egy ráadásul Major), és közel két millió dollárt nyertek. Mégegyszer jelezném: mindezt 8 hónap alatt!... Vitathatatlan az Astralis fölénye a profi CS:GO világ többi csapatával szemben, –ezt támasztják alá azok a páratlan statisztikai mutatók, amik az utóbbi 6 hónap során alakultak ki a dán csapat neve mellett.

Magisk első Major győzelme volt a londoni

Mirage, Train, Overpass – a „leggyengébbek”

Azért veszem egy kalap alá ezt a három pályát, mert itt vannak a Astralis legalacsonyabb győzelmi mutatói, bár sok csapat megirigyelné ha nekik ilyen lenne egy-egy jobb pálya. Mindhárom pályán 65% és 68% közötti győzelmi arányuk van az elmúlt fél évből, mindezt úgy, hogy Train-t általában nem választják maguknak és viszonylag kevés lejátszott mérkőzésük is van rajta, Mirage és Overpass már sokkal kedveltebb. Mindenki tudja, hogy egy mérkőzés során milyen fontosak a pisztolykörök, hiszen megnyerésükkel egy pálya alatt, akár hat kör is csapatunk neve mellé kerülhet. Mirage-on és Train-en több mint 50%, Overpass-on több mint 65%-ban tudják a dánok elhozni a pisztolyköröket. Összehasonlításképpen, a Major döntős Na’Vi-nál ugyanez a szám Overpass-on csupán 35%, ami azért elég megdöbbentő különbség. Az elmúlt fél évben ezen a három pályán összesen 48 alkalommal játszottak, ebből 32 alkalommal győztesen hagyták el a szervert.

Cache – a legritkábban játszott

Borzasztó nehéz lehet az Astralis ellen bármilyen verseny bármely szakaszában összekerülni, –egyedül talán Cache lehetne jó választás ellenük, de ez a pálya is csak azért mert borzasztó keveset játszanak rajta. Ha teheti inkább bannolja gla1ve és csapata, hat hónap alatt összesen négyszer csaptak itt össze másokkal, és egyedül a FaZe tudta őket legyőzni az IEM Sydney döntőjében.

Legutóbbi LAN győzelmük Isztambulban

Inferno, Dust2 - a 80-asok

Ha egy csapat adott időszakon belül közel 70, vagy 70% fölötti győzelmi rátát tud elérni egy pályán, akkor már nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy igenis ők dominálják az adott helyszínt. Inferno-n és Dust2-n az Astralis statisztikái közel 84 és 89%-osak, amik valami hihetetlen teljesítményről árulkodnak a két helyszínen. Mindkét pályát erőszeretettel választják sajátjuknak, bár Inferno az amelyik kitűnik a maga 30 lejátszott alkalmával 6 hónap alatt. 25 alkalommal tudtak itt győzni, a pisztolyköröket több mint 565-os valószínűséggel viszik el, és egyedül a North, a Liquid, a mousesports és a Na’Vi tudott ellenük győzedelmeskedni itt.

Nuke - a nagyágyú

Ha eddig még nem tört bele a bicskája bármelyik csapatnak az Astralis pályaválasztásába, na akkor majd most fog. Nuke az, amit –teljesen mindegy hogyan játszik rajta az adott ellenfél, teljesen mindegy, hogy mennyit készültek rá– azonnal bannolni kell. Embertelen 100%-os, 17-0-s veretlenség van az Astralis háta mögött Nuke-on, –gyakorlatilag labdába sem tudnak rúgni ellenfelik ezen a helyszínen. Legközelebb a Liquid került hozzájuk, 14 kört tudtak hozni még tavasszal az EPL 7. szezonjának döntőjében, és tizenkettőt a 2018-as ELEAGUE Premier alkalmával. A többi mérkőzése az Astralis-nak  16-5, 16-6, esetleg egy közelibb 16-11, ahogy a BLAST Pro Series isztambuli állomásán is történt nem olyan régen.

Ahogy Xyp9x is nyilatkozott korábban, néha maguk sem hiszik el, hogy egy-egy pályát mennyire fölényesen tudnak megnyerni, és hogy néha olyan érzése van mintha az Astralis alakítani a CS:GO metát. Magabiztos szavak ezek, ugyanakkor kétségtelenül igazak, Nuke sorozatának megtörésére én nem látok sok esélyt mostanában, –és hogy teljes mérkőzést is mikor tud valaki nyerni az Astralis ellen, megjósolhatatlan.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!