Egy komoly zakóval és egy győzelemmel kezdett a HR az EPL-en

Egy komoly zakóval és egy győzelemmel kezdett a HR az EPL-en

HellRaisers mérkőzéssel kezdődött ez ESL Pro League 8, szezonja, a BIG ellen játszottak Bencéék.

A tegnap este folyamán elindult a CS:GO világ legnagyobb online versenye, az ESL Pro League 8. szezonja, ahol olyan csapatokat láthattunk a nyitónapon, mint a HellRaisers, BIG, North, NiP vagy az EPL-ben újoncnak számító Windigo. A szezon a már megszokott formában, közel 8 héten át várja a Counter-Strike rajongókat, a mérkőzések pedig továbbra is két darab BO1 formában zajlanak. Nézzük meg a tegnapi eredményeket, illetve, hogy Bencéék, hogyan kezdték a nyolcadik szezont:

HellRaisers vs. BIG - Cache

A statisztika a HR-nek kedvezett ezen a pályán, jobban is kezdődött számukra a küzdelem, a pisztolykör megnyerésével náluk landolt a kezdeti előny, amit aztán a BIG csapatának minimálisra sikerült csökkenteni, az első néhány fegyveres körrel 4-3-ig zárkóztak gob b-ék. Ezután viszont a T oldalon játszó HellRaisers egymás utáni öt sikeres lerakó foglalással egészen szép előnyt tudok kiépíteni, és így már a félidei győzelem is az övék volt. Egy rövid zárkózást engedtek csupán a BIG-nek, de a félidő utolsó körét is megcsípve, ötkörös vezetéssel, 10-5-ös félidőt sikerült zárnia ANGE1-éknek.

A második pisztolykörben woxic állította meg a B lerakót támadó BIG játékosokat, így az iskolakörökkel együtt már 13-5-el ment a pályán a HR. Gob b csapatának sikerült ugyan faragnia hátrányából, szép támadó köröket mentek a második félidőben, amit ANGE1 agresszív B kitolása tudott megállítani, hiszen így minden információt megszerzett a támadókról és a teljes HellRaisers közép és A lerakó védelmére tudott összpontosítani. Az állás 15-10 volt, meccspontnál a HellRaisers, ISSAA pedig stílusosan AK-ról AWP-re váltva egy laza ötössel fejezte be pályát.

HellRaisers vs. BIG - Dust2

A viszonylag új visszatérő, Dust2 volt a visszavágó helyszíne, ahol a BIG csapata CT-ben kezdve borzasztó erős védelmet mutatott a nézőknek, de leginkább a HR-nek. A pisztoly- és az első fegyveres kört is behúzva 0-5-ig meneteltek. Az egészen csapat szépen játszott, de főleg tiziaN és smooya parádézott D2-n, ahol az első félidőben mindössze 2 sikeres támadó kört tudott a HellRaisers felrakni a ponttáblázatra. A BIG pedig ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abba hagyta, megnyerve a pisztolykört, folyamatos force vásárlásra kényszerítette a HellRaisers csapatát, –ezek a körök sajnos nem működtek, és a BIG hamar lezárta a pályát 2-16-os eredménnyel.

Bencéék így 1-1-es eredménnyel zárták a nyitónapot, Dust2-ért igazán kár, főleg a nagy körkülönbségért, ha még pár kört tudtak volna zárkózni,máris jobb lett volna, hiszen ebben a ligában a hozott és bukott körök aránya is számít a tabellán. Mivel 14 csapat küzd meg egymással az európai divízióban, párhuzamosan zajlanak a mérkőzések, így tegnap is hat mérkőzés, összességében 12 darab BO1 ment le. Ezek eredményeit lentebb láthatjátok, amit mindenképp érdemes kiemelni az a North vs. Heroic mérkőzés volt Dust2-n. A pályát végül a North nyerte, a Heroic sem játszott rosszul, fejben erősebbek voltak a North játékosai. A 22. körben aizy egy gyönyörű AWP ötössel törte meg a Heroic támadását, –innentől könnyű szerrel nyerte meg Dust2-t a North.

További eredmények:

  • Nip 6 - 16 Space Soldiers
  • Space Soldiers 16 - 2 NiP
  • North 16 - 6 Heroic
  • Heroic 10 - 16 North
  • AGO 7 - 16 Windigo
  • Windigo 17 - 19 AGO
  • Heroic 16 - 13 NiP
  • NiP 11 - 16 Heroic
  • BIG 20 - 22 North
  • North 13 - 16 BIG

Természetesen ma is magyar nyelven követhetitek majd az EPL nyolcadik szezonjának második napját. Ehhez nincs más dolgotok mint bekövetni Twitch-en a Magyar Esport TV csatornáját, ahol délután 17 órától mousesports vs. HellRaisers, 19:15-től North vs. HellRaisers és 21:30-tól BIG vs. Astralis mérkőzésekkel várunk titeket. Gyertek minél többen, mutassátok meg kinek szurkoltok!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!