Megvan az első új csapat az EU LCS-ben!

Megvan az első új csapat az EU LCS-ben!

Deficio az Astralis előkészítése miatt tűnt el a nyári szakasz elején két hétre.

Az Astralis neve nem biztos, hogy sokat mond a LoL rajongóinak, de akik követnek más e-sportokat, –például a CS:GO-t–, nekik bizonyára nem újdonság. A dán szervezet egy igazi sikertörténetet mutatott be már tavaly is, amikor megnyerték az Eleague Atlantát, illetve idén a FACEIT Major Londont is. A CS:GO Majort nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy-egy nagyobb Riot versenyt (mint egy MSI, vagy esetleg VB), –bár utóbbi valószínűleg kicsit nagyobb hangvételű. A CS:GO világában nem annyira egységesített ez a rendszer, mivel nem minden esemény a Valve nevéhez fűződik szorosan.

Nos, ez a sikeres szervezet pályázott az egyik EU LCS helyre a 2019-es idéntől kezdve, és a Riot Games elfogadta azt. Bizonyára sokat nyomott a latban a CS:GO sikerek száma is és ha valaki ilyen hozzáállást tanúsít az egyik legnagyobb e-sportban, akkor jó eséllyel a másikban sem fognak csalódni. Mivel az Astralis eddig nem szerepelt az EU LCS-ben, –tehát külső csapatként érkeznek–, 10,5 millió eurót kell kifizetniük a Riotnak a helyért, de szerencsére ezt nem egy összegben kell. Az Astralis azon öt hely egyikét tölti majd fel, amiket a Giants-től, Unicorns of Love-tól, Roccattől, Splyce-tól és H2k-től tagadtak meg, –ők biztosan nem szerepelnek jövőre.

Új LCS csapat van készülőben jövőre Deficioval?

Aioween | 18/06/21 13:01Rejtélyes posztot rakott ki a méltán híres dán EU LCS kommentátor. A következő két hétben nem látjuk adásban, –de ennek is megvan az oka. Játékosként kezdte még Bjergsen mellett, majd a később kommentátorként folytatta az EU LCS és számos nemzetközi esemény színpadán.

Jó esélyekkel indult egyébként is a szervezet, hiszen ha még emlékeztek, a nyári szakasz elején az egyik legveteránabb EU LCS kommentátor, Deficio eltűnt két hétre. Az indoklás szerint egy új projekten kellett dolgoznia, illetve előkészítenie azt, amiért nagyon izgatott volt már akkor is, ám semmit nem árulhatott el róla. Most már pontosan tudjuk, hogy erről volt szó, hiszen Deficio is dán származású, ahogyan az Astralis is. A kommentátor emiatt le is mondott egyébként a teljes állású pozíciójáról, bár szabadúszóként továbbra is az EU LCS csapat tagja, viszont mellette tanácsadóként is szuperál. Amíg ez így van, addig nincs probléma, viszont ha komolyabb pozíciót is vállal a csapaton belül, akkor fel kell hagynia majd a kommentátorkodással, mivel nem lenne túl etikus a saját csapatáról beszélni.

Újabb női szereplővel bővül az EU LCS stábja 2019-ben

Egy másik nő is üdvözölhet majd minket egy gyönyörű mosollyal!

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy már bejelentették Froskurinn érkezését, mint elemző kommentátor az LPL-ből, –így lehet, hogy Deficio valóban visszalép és az eddig LPL-t közvetítő hölgy veheti át a helyét. Felmerül a kérdés persze, hogy kikből állhat majd a csapat. CS:GO-ban bevállt a csak dán felállás, fél éve mindenkit lenyomnak és ami azt illeti, lenne elég dán játékos LoL-ból is. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki fejvesztve rohanna egy nemzeti csapatba, de van bőven kiből válogatni: Broxah, Caps, Jensen, Jesiz, Kobbe, Kold, MrRallez, Santorin, Sencux, Svenskeren, Wickd, Wunder, Zven, csak hogy a legnagyobbakat soroljuk fel. A legnagyobb szenzáció persze Bjergsen visszacsalogatása lenne Európába. Sokszor a legjobb nyugati midesként számon tartott dán játékos már évek óta a TSM állandó arca, így erre kevés esélyt látunk.

Ettől függetlenül, ha itt is egy nemzeti csapat lenne a cél, Jesiz nincs annyira lekötve a Misfits-nél, Kobbe és a Splyce nem került be az LCS-be. Froggennek nincs csapata éppen, Svenskeren mostanság inkább a kispadon ül a Cloud9-nál, de Kold is szóba jöhet, mivel az UOL sem kapott helyet. Valószínűleg Zven sem érzi túl jól magát a TSM-ben, bár neki ott a vele járó "DLC-je", Mithy, kérdéses, hogy különválnának. Topra pedig jöhetne akár Wunder is a G2-ból, de Wickd is régen egy elég jó topos volt. Bárhogy is alakul, egy ekkora szervezet beszállása az LCS-be jó hír lehet nekünk, európaiaknak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.