10+1 meglepő tény, amit két évvel ezelőtt nem hittünk volna

10+1 meglepő tény, amit két évvel ezelőtt nem hittünk volna

Ennyi idő alatt rengeteg minden történik: mind a játék, mind a köré épülő ipar nagy változáson ment keresztül!

A 21. században a világunk már annyira felgyorsult, hogy igen rövid idő leforgása alatt is teljesen megváltozhat bármi. Szakmák tűnhetnek el, újak alakulhatnak ki, rendszerek dőlhetnek meg és még sorolhatnánk, hogy mi minden cserélődhet fel. Ugyanez természetesen a játékok világára is igaz, a fejlesztők, a szponzorok, a játékosok olyan gyors tempót diktálnak, hogy helyenként csak kapkodjuk a fejünket, –de sajnos pontosan ez kell ahhoz, hogy ebben a felgyorsult, kapkodó világban valami folyamatosan érdekes maradjon.

Több új hőst kapunk jövőre és megerősítették a Riot új játékát is!

Aioween | 18/10/05 13:31 Már 100 részen van túl az Ask Riot, vagyis a Kérdezz a Riottól sorozat, amiben minden alkalommal érdekesebbnél érdekesebb témákat feszegetnek. A kérdéseket persze mi játékosok tehetjük fel, a Riot pedig válogat ezekből, és általában a legjobbakat hozza el nekünk.

Most elhoztunk 10 tényt, amik a LoL elmúlt két évében történtek, –és bizony, ha valaki 2016-ban elénk állt volna azzal, hogy ez fog történni, valószínűleg kinevettük volna!

  • Az SKT-t sima 3-0-ba rakja az SSG a 2017-es világbajnokság döntőjében.

Tavaly ősszel igen komoly meglepetés érte a LoL rajongókat, ugyanis a világbajnokságon eleinte szenvedő két csapat, az SKT és az SSG is bejutottak a döntőbe. Ám a legnagyobbra akkor nyílt mindenki szeme, amikor az SSG 3-0-val söpörte le a pályáról a többszörös világbajnok SKT-t és Fakert.

  • 2018-ban a Team Liquid lesz NA LCS legeredményesebb csapata.

A Team Liquid LCS bemutatkozásának hajnalán egy elég vegyes teljesítményű csapat volt, 2017 tavaszán például 9. helyen zárták a szezont, a Challenger Series legjobbjaival kellett szembenézniük, hogy megtartsák pozíciójukat, 2018-ban azonban mindent bezsebeltek. Tavasszal is és nyáron is elvitték az NA LCS első helyét, így első seedként jutottak ki a világbajnokságra.

  • Heimerdinger és Fiddlesticks lesz egy bizonyos ideig a legeredményesebb bot lane páros.

Az ominózus 8.11-es frissítéssel a meta rendesen felborult, a lövészek szinte teljesen eltűntek, a helyüket pedig a mágusok váltották fel.

  • Korea sem a Rift Rivals-t, sem az MSI-t, sem pedig az Asian Games-t nem fogja megnyerni 2018-ban.

Az idei év egyelőre nem a koreaiaké, mindhárom nemzetközi megmérettetést a kínaiak húzták be az idén, –még az is lehet, hogy a világbajnokságon is ez lesz.

A CS:GO-ban nagy sikereket elérő Astralis lesz az első új csapat, aki leteszi az asztalra a Riotnak a 8 millió eurós beugrót az EU LCS átalakított rendszerébe.

  • A LoL első világbajnokságát is megnyerő Xpeke a Challenger Series-ből kiesve búcsúzik a profi versenyzéstől.

Xpeke kétségtelenül a LoL és a LoL e-sport egyik legmeghatározóbb alakja, aki sokáig profi játékosként tevékenykedett, majd létrehozott egy saját csapatot is, az Origent, amivel túl nagy sikert sosem sikerült elérnie. Először kiestek a LCS-ből, majd ezt követően a Challenger Series-ben is lenyomták őket, pedig sokszor már Xpeke játszott a mérkőzéseken. Szomorú, hogy a világ így fog majd emlékezni rá, –de mindenképp dicséretes, hogy ő egyike volt annak a kevés ex-profinak, akik megpróbáltak önálló brandet létrehozni.

  • A Riot tényleg csinálni fog egy sátán skint Teemora.

A sátán elnevezés Teemora már olyan mértékben ráragadt, hogy szinte mindig egy ilyen skinre vágyott a közösség. Hosszú-hosszú évek után végül a Riot engedett a nép akaratának, és elkészítették Teemora ezt a kinézetet.

  • 2018-ban halálukat lelik a Bronz 5 mémek.

Az új rangrendszerrel egyrészt nem a Bronz lesz a legalja a LoL rangjainak, hanem a Vas, másrészt pedig az ötödik divízió teljesen eltűnik. Mindenhol a 4 lesz a legalacsonyabb, tehát a Vas 4 lesz az új Bronz 5.

  • Tyler1 és Phreak egy csapatban fog showmeccset játszani az NA LCS színpadán.

Az NA LCS 2018-as nyári szakaszának bronzmeccsét követően a Riot egy showmeccset szervezett, amin olyan nevek vettek részt, mint Qtpie, Scarra, Voyboy, Tyler1 és Phreak. Tyler1-ról köztudott, hogy sokáig nem ápolt jó kapcsolatot a Riottal, világszerte ismert toxicitásával ugyanis azt érte el, hogy a Riot folyamatosan permabannolta a felhasználóit. Emiatt sokáig streamelni sem tudott, ám 2018 elején a Riot levette őt a "bűnözők" listájáról, így pedig ismét szabadon játszhatott. Önmagában már ez is kész csodának tűnt, de az i-re a pontot ez a showmeccs tette fel.

  • A Riot 2017-ben elindul a PvE játékmódok felé.

Tavaly nyáron adta ki a Riot Games az Invasion névre keresztelt játékmódot, ami szakított a LoL addigi hagyományaival, és egy RPG-re hajazó játékmenetet hozott el nekünk. Ezt az idei évben továbbfolytatták az Odyssey móddal, mely néhány napig még most is játszható!

  • +1: Nem hittük volna, hogy 2018 tavaszán Magyarország adhat majd otthont a régió egyik legnagyobb LoL versenyének.

Idén márciusban rendezték meg a V4 Future Sports Festivalt, melynek a budapesti BOK csarnok adott otthont, –a LoL verseny összdíjazása pedig 300 ezer euró volt!

Ti mivel egészítenétek még ki a listát?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.