Mesterséges intelligencia a Playgroundban? Nem is rossz ötlet!

Mesterséges intelligencia a Playgroundban? Nem is rossz ötlet!

Ha valamivel, akkor ezzel igencsak nagyot lehetne dobni a Playground lehetőségein!

A Fortnite közösségéről köztudott, hogy igen kreatív emberek alkotják; időnként olyan ötletekkel tudnak előállni, amelyek jó eséllyel még a fejlesztőknek sem jutottak eszébe, de pontosan ezért is csodálatos az az egyensúly, ami van a játékosok és az Epic között! A most következő gondolat viszont nagy eséllyel már ment egy kört az Epic-nél is, csak épp egy fejlesztői rémálom lenne megvalósítani: ez a botok használata a Playground módban!

Csekkoljátok le az e-maileteket, az Epic érdekes dolgot küldött nekünk

Egy igen érdekes statisztikát kaptunk a fejlesztőktől, ami egy visszatekintés az ötödik szezonra!

A mesterséges intelligencia az online játékokban már egy jól ismert technológia: LoL-ban például a custom mérkőzéseinket akár 9 bottal is kiegészíthetjük. Ez egy nagyon sok tekintetben hasznos funkció, több érdekességet is kipróbálhatunk a botok segítségével, amiket nem feltétlen akarunk igazi játékosok ellen tesztelni. A kiötlő, defaultzone még egy képet is mellékelt a gondolata mellé, a botok számát ugyanúgy a Playground egyéb beállításai mellett szerkeszthetnénk.

A Fortnite-ban is előfordulhat, hogy szeretnénk kipróbálni valamit minél hamarabb, –én például egy új eszközt szeretek lecsekkolni Playgroundban, ám nem mindig akad egy online is elérhető barátom, akivel ezt megtehetném! Egy bottal ez már nem lenne gond. Viszont jó eséllyel ezt a funkciót sajnos sosem láthatjuk majd a BR szigeten, legalábbis ebben a formában nem, ugyanis egy olyan bot létrehozása, aki egy húsvér játékoshoz hasonlóan, lootol, épít, harcol egy rémálom lenne megvalósítani.

Ha az Epic valaha is elérhetővé tesz hasonló funkciót a Playgroundban, akkor valószínűleg sokkal inkább fog hasonlítani a Save the World zombijaira, az ő kódjuk ugyanis már létezik, készen van, egy kis variálással pedig akár a Battle Royale-ba is implementálható lenne. Mi úgy tudnánk elképzelni ezt az egészet, hogy a botok fix felszereléssel rendelkeznének, tehát egyáltalán nem kéne lootolniuk, nem vennének fel cuccokat a környezetükből. Valamilyen formában talán az építés is a képességeik része lehetne, –de egyértelműen ez lenne a fejlesztés legösszetettebb része!

Ha az Epic egyszer szeretne valami ilyen funkciót, egész biztosan elő tudnának állni egy működőképes konstrukcióval, de biztosan nem lenne egyszerű dolguk vele! Ettől függetlenül az ötlet még nem rossz, egyszer a jövőben talán meg is valósul valamilyen formában!

Ti örülnétek egy ilyen lehetőségnek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!