Hirdetés

Kétezres évekbeli CoD versenyre emlékeztetett a BiG és a Mouz összecsapása, –botrány is lett belőle!

Wolfi | 18/10/11 10:24
Cikk mentése

A csapatok már régóta nem ordibálnak át a másiknak, de a BiG - Mouz ezúttal kivétel volt.

Hirdetés

A veterán játékosoknak, de még sok új e-sport kedvelőnek is élénk emlékei lehetnek arról, ahogy 10-15 évvel ezelőtt kezelték az e-sportot a profik, a rajongók és a teljesen átlagos emberek is. A legtöbben kicsit lenézték a profi e-sportolókat, akik akkoriban még nem is igazán voltak profik, csak jól játszottak és lejártak különböző LAN-okra minimális pénzért. Ekkor a családbarát megjelenés sem volt fontos senkinek, hisz a szponzorok is nagyjából elkerülték ezt az egészet. Épp ezért alakulhatott ki az, hogy az éppen egymás ellen játszó két csapat –de néha még a közönség is– egyszerűen beordibáltak egymásnak, hogy felvegyenek egy pszichológiai hadviselést, vagy csak leeresszék a fáradt gőzt. Az elején még vicces lehetett, de egy idő után ez kezdett eldurvulni, és valamiért pont a CoD profik kedvelték meg nagyon ezt a viselkedést, –így náluk még a mai napig találkozhatunk olyan gyöngyszemekkel, mint az alábbi videó:

De miért is tértem ki erre ilyen részletesen? Azért, mert ez a CS-ben sem volt másként. Ha hisszük, ha nem: még TaZ is imádott átordibálni akkori ellenfeleinek az 1.6-ban, de a CS:GO megérkezésével mindenki egy kicsit komolyabban vette az egészet és a legjobb csapatok már nem próbálkoztak ilyen aljas taktikákkal. Természetesen azért örömujjongás és hasonló kisebb ordibálások megmaradtak, de ezt nem az ellenfél felé címezték, hanem inkább magukat próbálják felspannolni. Úgy néz ki, hogy ez egészen idáig volt így, hisz Kijevben a BiG és a mousesports összecsapásán igazi ordibáló csata tört ki, aminek végül a Twitteren se lett vége, –de nézzük is szépen sorjában a történéseket:

A mérkőzés

Már a meccs eleje furára sikeredett, hisz smooya az első körökben véletlenül vett egy magozót, ami miatt gyorsan visszaszerették volna tekerni a kört. Természetesen ezt nem lehet, így az adminok mellett a mouz is elkezdett tajtékozni, hogy minek húzzák az időt. Már itt egy kicsit feszült volt a hangulat, hisz az első kört teljesen újra kellett játszani smooya kifagyása miatt.

Ez csak tovább folytatódott akkor, amikor smooya úgy döntött, hogy szinte minden nyertes kör végén ordibál valamit. Végül a meccs döntetlen lett egy gyönyörű mouz comeback után, amire az általában nyugodt edzőjük is az ünneplés helyett inkább smooya-nak ordibált.

A hosszabbítást végül a BiG nyerte, így smooya olyan sikításba kezdett az utolsó kör megnyerése után, hogy valószínűleg a stúdió összes üvege betört, de tényleg, hallgassátok meg:

Az utórengések

Ezután a meccs véget ért és mindenki elfelejthette volna, hogy mi történt, de ChrisJ, Oskar, Ropz, Krimz és a fél világ Tweetelt, –a többi pedig történelem.

"Fáj elveszíteni a meccset egy ilyen tiszteletlen gyerek ellen. GG WP BiG jól játszottatok"

Ezután Oskar is tweetelt, aki inkább nem ment bele ebbe az egészbe, de Krimz rátett egy lapáttal a poszt alatt:

"Majd én beszélek helyetted. Ő egy undorító emberi lény"

Ezt a kicsit sem szép tweetet hamar törölte is a svéd játékos, –de ami egyszer felkerül a netre, az bizony nehezen jön le. A BiG-es srácok tovább magyarázták, hogy tényleg semmi sem direkt történt ezen a meccsen, de smooya-ból nem nehéz kinézni azt, hogy néha piszkos trükkökhöz nyúl a cél érdekében, –nem véletlen "Patkány király" a beceneve. Annyit bizton állíthatunk, hogy a mousesports játékosai nem igazán tűrték jól a tegnapi meccset és közel sem kellett volna ekkora drámába alakulnia a dolognak, ha smooya és ChrisJ kicsit visszafogja magát. Mivel smooya az ordibálások mellett jól is játszott, így a HLTV vele készített interjút, amiben megmagyarázta, hogy tényleg nem direkt volt a kifagyás vagy az auto-sniper vétel, és ő mindig ordibálni szokott, nem is igazán érti ezt az egészet. A legjobb viszont a zárás volt, ami akár meg is határozhatja a két csapat viszonyát a jövőre nézve:

"Nem szeretném, hogy ez egy rivalizálás legyen csak azért, mert két német csapatról van szó, –de ha azt akarják, hogy az legyen, akkor meglátjuk, hogy mi lesz, gondolom..."

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?