Hirdetés

Bejelentették a bejelentést: mit remélhetünk a hétfőn érkező változtatásoktól?

Loemifar | 18/10/11 07:00
Cikk mentése

A jövő hét hétfőn (október 15.) esedékes változtatások lehet nem is szólnak majd akkorát? Milyen változtatásokra számíthatunk a Blizzardtól?

Hirdetés

A Blizzard bejelentette a bejelentést. Hiába várjuk azt, hogy rögtön alapjaiban fog megváltozni az egész játék, erre valójában elképesztően kicsi az esély. Október 15.-én valami érkezni fog, de még senki sem tudja pontosan, hogy ez most valóban meghatározó nerfeket és buffokat jelent, vagy csak kisebb változtatásokat fog eszközölni a Team 5 csapata.

Mi az, ami biztos?

A mostani meta elképesztően unalmas. Nem arról van szó, hogy ne lenne elég Tier 1-2 pakli, amik közül kiválaszthatjuk a számunkra legizgalmasabbat és legszórakoztatóbbat, hanem a polarizált mérkőzések miatt gyakorlatilag egyjátékos módba válthatunk az első körtől kezdve. A 20-30 %-os győzelmi esélyekbe nem érdemes belekapaszkodni, érdemesebb elengedni a meccset és belevágni a következőbe. A másik biztosra vehető tény, hogy december első heteiben érkezni fog a soron következő kiegészítő, ami 135 új lappal boríthatja fel a mostani erőviszonyokat. Ha ezt a két dolgot (polarizált, de változatos meta és hamarosan érkező kiegészítő) vesszük alapul akkor nem kell hatalmas dolgokra számítani, de egy két módosítás azért lóg a levegőben.

Juicy Psychmelon és a Wild

Standard Dinnye erős, Wild Melone broken?

Loemifar | 18/09/01 11:41Egy gyümölcs mind felett! A kombó Druid deckek eddig sem voltak gyengék, de a Dinnye erejével brutális számokat hoznak a Wildban. Lassan az utolsó nyári dinnye is eltűnik az áruházak polcairól, de a Juicy Psychmelon köszöni szépen és nagyon jól érzi magát.

Korábban már írtunk róla, hogy a Boomsday Project egyik legerősebb kártyája lett a 4 manás Druid varázslat és ez kizárólag a Wildban betöltött szerepének köszönhető. Az Aviana + Kun + Star Aligner / King Togwaggle lapok garantált felhúzása nagyban megnehezíti az ellenfelek dolgát és gyakorlatilag azonnali győzelmet eredményez a Druid számára. Itt érdemes lenne átgondolni a Psychmelon helyzetét a Blizzardnak és a Naga Sea Witch-hez hasonlóan kizárólag a Wild miatt nerfelni kéne egy lapot.

Quest Rogue, de nem a Quest

Ha a Caverns Below-t és / vagy a Crystal Core-t változtatnák, attól még a lassú paklik ellen ugyanúgy működne a Questre épülő Rogue pakli. Véleményem szerint az egyik legnagyobb probléma Sonya Shadowdancerrel  van, ami önmagában képes arra, hogy egy kör alatt teljesíthető legyen a küldetés feltétele. Enélkül a legendás lény nélkül azért óriási hátrányba kerülne a Rogue és sokkal egyszerűbben kerülhetne olyan helyzetbe, ahonnan nincs visszaút. (Ha mindenképp a Questhez nyúlnánk, esetleg működhetne az a gyengítés, hogy minden lény maradna 4/4-es, de elveszítené az összes képességét (Lifesteal, Rush stb.))

Giggling Inventor = Spreading Plague?

Sokan követelik, hogy növeljék meg egy manával a kijátszási költségét a Boomsday Project legnépszerűbb lapjának. Ez azt eredményezné, hogy az Even paklik (Shaman, Paladin) új esélyt kapnának, hogy még erősebbek legyenek. A Token Druid és a Quest Rogue gyakorlatilag minimálisan gyengülne csak a manaköltség-változtatás miatt. HA valóban gyengíteni akarja a Blizzard a lapot, nem a manával kéne foglalkoznia, hanem inkább az Annoy-O-Tronok számát lehetne módosítani.

Összességében kicsi az esély, hogy kevesebb, mint két hónappal a következő kiegészítő előtt hatalmas változtatásokat eszközölne a Blizzard, várhatóan csak kisebb módosításokkal borzolják tovább a kedélyeket a hétfői bejelentésben.

Ti mit vártok a bejelentéstől?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?