Hirdetés

A Microsoft megmenti az Obsidian Entertainment csapatát?

Sziky | 18/10/11 10:05
Cikk mentése

Az Undead Labs, a Ninja Theory és a Playground Games után újabb tehetséges független csapatra pályázik a Microsoft Studios.

Hirdetés

Az Obsidian Entertainment csapatát remélem nem kell bemutatnom: nekik köszöhetünk olyan remek programokat mint a Star Wars Knight of the Old Republic 2, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth vagy éppen a közösségi finanszírozást remekül használó Pillars of Eternity. A Kotaku munkatársa,  Jason Schreier három bennfentes forrásra is hivatkozva állítja, hogy a Microsoft már előrehaladott tárgyalásokban áll az Obsidian-nal, –így már nem is maga a felvásárlás kérdéses, csupán az időpontja.

Az Obsidian legutóbbi játéka, a nagysikerű Pillars of Eternity 2: Deadfire

A Kotaku mindkét felet megkereste a szivárogtatás után, azonban sem a Microsoft, sem az Obsidian nem akarta kommentálni a híreket. A tárgyalások híre egyrészt azért érdekes mert az Obsidian csapatának van élő megállapodása a Take-Two alá tartozó Private Division-nel, másrészt pedig a felvásárlás újabb igazolás lenne, miszerint a MS inkább a tehetséges csapatok felvásárlásában és támogatásában látja a jövőjét, ellentétben a Sony-val aki inkább az exkluzív címekben erősít.

Vannak, akik már a másik híres RPG játékokat gyártó csapat, a BioWare EA-hez való csatlakozásához hasonlítják a híreket; én személy szerint nem gondolom, hogy az EA - BioWare kapcsolathoz hasonlóan, szinte mindenben megkötések és elvárások jönnének az Obsidian csapatával szemben a Microsoft égisze alatt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?