Több remastered Command and Conquerre is számíthatunk a jövőben az EA-től!

Több remastered Command and Conquerre is számíthatunk a jövőben az EA-től!

Ami pedig a legjobb; a játékokat mikrotranzakciók nélkül adják majd ki!

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom az EA egyik legendás sorozatát, ami új szintre emelte az RTS műfaját. A Command and Conquer (C&C) az egyik legsikeresebb címe volt a fejlesztő csapatnak és nem is voltak restek jó pár kiegészítőt és új játékot készíteni belőle. Volt itt Tiberium Wars, Red Alert, Generals és még sok más érdekes történet szál vagy új játékmenet. Ahogy az idő múlott nem csak a műfaj kezdett egy kicsit alulmaradni, de az EA sem tudott már újat mutatni, amivel csak egyre borzalmasabb játékok születettek az egykoron legendás sorozatból (ugye C&C 4?). Ezen okból kifolyólag az EA is inkább más játékokba fektetett több energiát és hagyta meghalni a címet, legalábbis egészen 2018-ig, amikor nagy bejelentésre készültek, amit több százezren kísértek figyelemmel az E3-on. Ott tudtuk meg, hogy a C&C sorozat legújabb dobása egy mobiljáték lett. Ezen jót nevettek sokan, köztük én is, majd amikor vártuk az igazi bejelentést, akkor kiderült, hogy nincs másik bejelentés. Ekkor értelemszerűen komoly felháborodás következett, ami lehet, hogy végre újraéleszti ezt a csodálatos játékot.

Tegnap, a C&C Reddit fórumára egy rég nem látott személy lépett fel, egy EA producer, Jim Vessella. Kicsit belement az eddigi munkásságába, majd felhozta a Rivals-t (ami a C&C telefonos játéka) és végül elmondta azt is, hogy kristály tisztán hallották a közösséget arról, hogy szeretnék PC-n is viszontlátni a legendás sorozatot. Éppen ezért örömmel jelenti be, hogy már elindultak a munkálatok egy Remastered C&C elkészítésére:

"Én, mint a széria nagy rajongója, aki már 20 éve imádja ezt a játékot, teljesen egyetértek azzal, hogy PC-n is van helye ennek a játéknak. Ezt letisztázván örömmel jelentem be, hogy már kísérletezünk egy klasszikus remastered C&C elkészítésében és már el is indult a folyamat első szakasza, amivel megünnepeljük majd a 25 éves szülinapot (2020). Emellett kíváncsiak vagyunk a visszajelzésekre és a következő hetekben folyamatosan kommunikálunk a rajongókkal, hogy mit is szeretnének látni a teljesen felújított játékban."

A kommentek között volt pár kiemelkedő. Nem fog túl nagy meglepetés érni senkit se, ha elárulom, az egyik aggály a játékkal kapcsolatban a mikrotranzakciók voltak. Szerencsére Jim válaszolt is és elmondta, hogy arról szó sem lehet, hogy bekerüljön az új játékba bármilyen mikrotranzakció. Ezt lehet, hogy megszegik majd a megérkezésekor, de egész addig, ameddig csak voice packkeket vagy egyéb kozmetikai dolgot vehetünk belőle, mint például a Starcraft II-ben, túl sok játékost nem fog zavarni. Emellett érdemes kiemelni azt is, hogy a rajongók szeretnének Singleplayer kampányt, de emellett a Multiplayer is nyugodtan jöhet az új C&C-vel. Az egyetlen kérés, amivel a közösség nagy része egyetért az az volt, hogy véletlen se történjen meg az, hogy folyamatosan a többjátékos módra alakítják a játékot és ennek a Singeplayer is megissza a levét. Az RTS-nek jelenleg nincs túl nagy piaca az e-sportban, így reméljük nem ezzel a játékkal tervezi megreformálni ezt az EA.

Mint említettem fentebb, a legújabb C&C-t 2020 környékére ígérik, így közel két évet még várnunk kell a felújított játékra. Reméljük, ezúttal nem lő bakot az EA és az RTS rajongók egy újabb gyöngyszemet kaphatnak a játék 25. szülinapjára.

Kövess Minket!