Nincs élete formájában a G2, de ennyire rossz játékot még soha nem láttunk tőlük

Nincs élete formájában a G2, de ennyire rossz játékot még soha nem láttunk tőlük

Cache továbbra is vakfolt a G2 csapatának, a haldokló Virtus.pro is simán hozta ellenük a pályát.

Az ECS hatodik szezonjának európai divíziójában találkozott a G2 és a Virtus.pro csapata, –egy Bo2-es mérkőzés keretein belül. Egyik csapat sincs élete formájában, a Virtus.pro most már évek óta alul teljesít, a szeptemberi hónapban 21 mérkőzésből mindössze hét alkalommal hagyták el győztesen az adott pályát, a sokak kedvence pasha pedig végképp elkeseredni látszik a csapat teljesítménye kapcsán, és fontos bejelentést ígért még a múlthéten. A júniusban megújult G2 Esports csapata sem zárt mostanában túl jó meccseket, a FACEIT Major-ről 9-11. helyen estik ki, az ESL One New York során is csak egy 5-6. helyezést sikerült elérniük, és a múlthét óta tartó ESL Pro League-ben is felemás, 4 győzelem - 4 vereség mérleggel állnak.

Pasha nagy bejelentésre készül - a statisztikák szerint ez akár EOC is lehet

Hiába a cserék, nem jönnek az eredmények a lengyel csapat számára.

A két csapat tegnap Cache-en és Dust2-n csapott össze, utóbbi szoros volt, de végül G2 győzelem született, míg előbbin mintha az Ex6TenZ irányította csapat elfelejtett volna játszani. Egyébként sincs túl jó statisztikájuk ezen a pályán, az utóbbi három hónap során hat mérkőzésből csupán egy alkalommal tudtak győzni itt, de a Virtus.pro ellen olyan szintű hibákat vétettek amiket nem nagyon lehet megmagyarázni. A pálya első néhány köre még jól indult a G2 számára, sikerült elhozniuk a pisztoly- és iskolaköröket, majd gyengébb fegyverzettel is sikeresen támadták be a B lerakót, egészen 5-0-ig meneteltek a CT-k védelmével szemben. A hatodik körben bejött a dupla AWP-s védelem a VP-nek és emberhátrányból is el kezdtek köröket hozni és egészen 5-5-ig is sikerült felzárkózniuk. Nehéz ezt összefoglalni, de mintha a G2 játékosai teljesen szétestek volna fejben, nemhogy 100, de mintha 50%-osan sem lettek volna jelen a játékban, szinte minden vakító és füst rossz volt, egyesével nézegettek ki a CT oldali dupla AWP elé, de olyat is ritkán látunk top csapatoktól, hogy –bár látják, hogy elrontják a CT-t kizáró füstöt és van rajta egy nagy lyuk–, mégis megpróbálnak egyesével átugrani előtte. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy az ilyen döntések előtt hol van és mit csinál shox vagy Ex6TenZ? De még csak nem is kell nagy irányítói képességgel rendelkezni ahhoz, hogy egy lyukas füst előtt ne ugráljunk el, különösen ha információ is van a füst szélét tartó ellenfélről. Mondanám, hogy végre egy olyan Virtus.pro-t láttunk játszani, akik ha nem is tartanak még ott mint az arany korban, de legalább a fejlődés útjára léptek, de sajnos szó sincs ilyesmiről.

Félreértés ne essék: nem veszem el a VP érdemét, akik 10 körös zárkózást mutatva végül 10-5-re megnyerték az első félidőt, csupán arról van szó, hogy a G2 amit csak lehetett azt mind elrontotta. Szinte minden gránátjuk hibás volt, frag-ek tekintetében sem volt túl erős a csapat, az első félidő után a kennyS, bodyy, SmithZz hármas csupán egy-egy frag-et tudott felpakolni a saját neve mellé, de shox és Ex6TenZ is mindössze kettőt. Valami nagyon nem stimmel most a G2-nál, a kommunikációról és a hibás döntésekről is volt már szó, de ami a mérkőzés 15. körében történt megint csak nagyon alacsony szintű MM meccsekre szokott igaz lenni. KennyS és bodyy maradt 2v1-ben neo-val szemben, a bomba is lekerült és az AWP-vel érkező CT-ről is volt információjuk, ennek ellenére kennyS mégis úgy döntött, hogy megpróbál kiugrálni lerakóról, mindezt az AWP célkeresztje előtt és úgy, hogy a bombát sem sikerült az A main-ben bújó bodyy-nak kiraknia, így neo egyszerűen besétált lerakóra és 5 másodperc alatt felszedte a C4-est. Az egész eset egyrészt hihetetlen komikus volt, másrészt pedig teljességgel érthetetlen, hogy egy kennyS bodyy duónál, hogyan mehet ennyire félre a kommunikáció. Nem húzta sokáig a meccset a Virtus.pro, a második félidőben megszerezte a győzelemhez szükséges maradék hat kört is, így 5-0-ás G2 vezetésről, zsinórban 16 kört megnyerve végül a Virtus.pro csapat lett a győztes, 5-16-os végeredménnyel. A fent említett Benny Hill jelenetet itt láthatjátok:

Dust2-n ha nehezen is de sikerült visszavágni a G2-nak, ott 16-13-as eredmény született, de a Cache-en mutatott játékukat egyszerűen nem lehet megérteni. A VP talán meríthet egy kis önbizalmat ebből a két pályából, hátha valóban sikerül a helyes útra lépniük. A G2 játékosaira pedig egy nagyon hosszú, nagyon részletes elemzés és beszélgetés vár, mert a Cache-en mutatott teljesítményük, egy erősebb FACEIT mix ellen is kevés lenne.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!