Dráma Koreában: A címvédő az idei LoL vb első kiesője!

Történelmi pillanat a LoL világbajnokságon, Európa szárnyal!

A fogadóirodák és a koreaiak szomorkodhatnak, de nincs ezen mit szépíteni: a Gen.G, azaz a 2017-es League of Legends világbajnokság győztese (akkor még Samsung) az első hivatalos kiesője a főági LoL vb-nek! Nem tudjuk, mi történt ma a nyugati csapatokkal, de úgy tűnik, valami nagyon jó cucc volt a reggelijükben. Nemrég írtuk meg, hogy a csoportkör első fordulójában gyengélkedő Vitality gyönyörű játékkal verte a végső győzelemre is esélyes RNG-t, de akkor még nem tudtuk, hogy ilyen folytatása lesz a napnak!

Uzi megtudta, mire képes a Hunok királya

Attila előszedte a Dravent és nem kegyelmezett a kínaiaknak.

Az hagyján, hogy a fentit követő meccsen a C9 legyőzte a Gen.G-t többek között Jensen parádés LeBlanc játékával, de a címvédő a szünetben se tudott megújulni, és a rövid pihenő után pályára lépő Vitality ellen se mentek semmire! Cabochard Urgotja a felső ösvényen remek választásnak bizonyult, a késői szakaszra beérő Tristana Attila kezei között pedig végül kritikus volt a döntő párharcban. A két csapaton érződött az óriási nyomást, ezt azonban a végén jobban bírták az európaiak, ami azt jelenti, hogy Rulerék az első biztos kiesői az idei tornának!

És hogy mit is jelent ez?

  • 2013 óta nem volt olyan, hogy Koreai csapat kiesett volna a csoportkörben
  • 2013-ban a Gambit búcsúztatta a Samsung Ozone-t tie-breakerben. Az a Gambit, ahol Cabochard, a mostani, Gen.G elleni meccs MVP-je játszott.
  • 2013 óta nem volt olyan, hogy a koreai csapatok összeszedtek volna 4 vereségnél többet (összesen)

A csoport jelenlegi állása:

  1. RNG 3-1
  2. Vitality 3-2
  3. C9 2-2
  4. Gen.G 1-4

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!