Már az első napon eladási rekordot döntött a Call of Duty: Black Ops 4

Már az első napon eladási rekordot döntött a Call of Duty: Black Ops 4

Az Activision számára még egy játék sem nyitott ilyen jól digitális eladások tekintetében. 

Az Activision idén 20-ra húzott lapot azzal, hogy a Call of Duty széria legújabb –Black Ops 4 című részéből– nem csak a single player részt hagyták ki, de a piac trendekhez igazodva a Blackout névre hallgató battle royale módot is elhelyezték a játékban. Első körben ez a két döntés igencsak megosztotta a rajongótábort, mivel rengetegen nehezményezték a kampány mód hiányát. Továbbá sokan úgy voltak vele, hogy a br szférát uraló PUBG és Fortnite mellett valószínűleg nem fog tudni majd labdába rúgni a játék. 

Nos, a Black Ops 4 néhány napja elstartolt és és úgy tűnik, mégsem okozott csalódást a rajongóknak, mivel az Activision nemrég bejelentette, hogy a játék minden idők legjobb első napos digitális eladásait produkálta a stúdió számára. Pontos adatokat sajnos ugyan nem közöltek, viszont az eladási számok a PC, Xbox és PS4 platformokat kombinálva jöttek ki, ráadásul a PlayStation Store-os értékesítések önálló rekordot döntöttek. 

A bejelentésnél egyébként megszólalt a Call of Duty széria irányításáért felelős Rob Kostich is, aki az alábbiakat nyilatkozta:

"A Black Ops 4 egy zseniális játék és a közösség visszajelzései lenyűgöztek minket. Digitális eladások tekintetében minden korábbi rekordot megdöntöttünk és napról napra több embert tudunk összekötni a játékkal az egész világról. Mindemellett mégis a legfontosabb tényező, hogy a közösség rendkívül jól érzi magát a Multiplayer, Zombies, illetve a Blackout játékmódokban. Rendkívül hálásak vagyunk a rajongók bizalmáért és támogatásáért, viszont ez még csak a kezdet!"

Az eladási számok mértékéhez véleményünk szerint mindenféleképpen jótékonyan járult hozzá a csillagok együtt állása, illetve az Activision remek időzítése is. A nagy rivális Battlefield V megjelenése például több, mint egy hónapot csúszik, illetve a PUBG 22.-ik frissítése katasztrofálisan sikerült és a fórumokon minden második bejegyzés arról szól, hogy a Blackout lesz az utolsó szög a Bluehole játékának koporsójában. 

Ti próbáltátok már egyébként a Call of Duty Black: Ops 4-et? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!