A REVOLTE és a Réseaux került az MNEB nagydöntőjébe

A REVOLTE és a Réseaux került az MNEB nagydöntőjébe

Ezen a hétvégén tudhattuk meg, kik jutnak be a januárban startoló bajnokságba, illetve a két döntőző csapatot, akik a novemberi PlayIT-en küzdenek meg 300.000 forintért.

Szombat este folytatódott a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, mely az online rájátszások szakaszához érkezett, ahol a négy kvalifikációról kijutott 16 csapat küzdött meg egy a januárban induló ligába kerülésért, illetve azért, hogy ők legyenek a novemberi PlayIT-en megrendezendő döntő tagjai.

Már a hét közepén kialakultak a seed-ek alapján a párosítások, mely rájátszás egy vigaszágas ágrajzzal rendelkezett. Az első nap csak egy BO3 mérkőzést játszottak a csapaton, hogy eldőljön, ki folytatja alsó- illetve felsőágon a versenyt vasárnap, ahol már BO1-ben zajlottak az összecsapások, eltekintve a felső és alsóági döntőtől, hiszen ezeknek a meccseknek a győztesei kerültek be a nagydöntőbe.

Az első nap mind a nyolc mérkőzésen a 2-0-ás eredmény született, így vasárnap olyan csapatok kerültek a negyeddöntőbe, ami még nem a ligába történő bejutást jelentette, mint például a REVOLTE, az EXE Esports, de ide sorolhatjuk a GAMERZONE.GG és a Réseaux együttesét it. Vasárnap az EXE Esport vs. Réseaux illetve a REVOLTE és a God Is With Us összecsapása tűnt a két legizgalmasabb mérkőzésnek, és bár a utóbbi szorosnak is mondható a 16-11-es végeredménnyel a REVOLTE javára, az EXE elég könnyen vette az akadályt az Aaron vezette csapat ellen, hiszen 16-2-re diadalmaskodtak. Ezek mellett a GAMERZONE is megverte a Team Plague White ötösét, illetve a voteban production 16-14-re győzte le a Jöttünk,láttunk,nyertünk! formációt, –így ez a négy csapat már biztos tagjának vallhatta magát a jövő év elején induló bajnokságban.

A felsőági döntőt végül az EXE Esports és a REVOLTE vívta, ahol egy csere is volt a mérkőzés közben, ugyanis kolor az első pálya után már nem tudott csapata rendelkezésére állni, így gevve érkezett az ő helyére. Train-t a REVOLTE-nak úgy sikerült megnyernie, hogy ellenfele még 10-0-ra is vezetett az első félidőben, azonban FLASH-ék összeszedték magukat, és 16-13-ra megnyerték az első pályát. Inferno-t azonban már az EXE Esports tudta behúzni 16-8-ra, de a mindent eldöntő harmadik pályát, Dust 2-őt végül a REVOLTE nyerte meg 16-10-re, –így ők kerültek be a nagydöntőbe.

Az alsóágra került csapatok között olyan nevek is megtalálhatóak voltak, mint a sombreroz, a Phoenix Reborn, vagy akár a KnockOutStars. Utóbbi már az első mérkőzésükön vereséget szenvedett a CONTRAM ellen, így a KARCSI vezette csapat nem tudta kvalifikálni magát a bajnokságra. Az itt győzelmet aratott csapatok már csak egy BO1 mérkőzésre voltak attól, hogy ők legyenek a bajnokság további négy résztvevője, ezeken a mérkőzéseken pedig a negyeddöntőben vereséget szenvedett csapatokkal kellett megmérkőzniük. A Jöttünk,láttunk,nyertünk! ötöse 16-2-re verte a TylooKocsi együttesét, míg a Réseaux a CONTRAM-ot ejtette ki, a GIWU az AtlasGaming ellenfeleként győzött 16-10-re, míg a Team Plague White a sombreroz-tól kapott ki 16-5-re, –így ők kerültek be a bajnokság tagjai közé.

Alsóágon maradva kiemelendő a Réseaux teljesítménye, akik egészen az alsóági döntőig is eljutottak, –olyan csapatokat maguk mögé utastíva, mint például a GAMERZONE vagy a God Is With Us. Az alsóági döntőben így ők küzdhettek meg az EXE Esports-cal, ahol a felsőági döntő vereségét követően alsóágon sem sikerült nyerniük, így a Réseaux lesz a REVOLTE ellenfele a novemberi PlayIT-en.

Gratulálunk minden csapatnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!