Őrületesen abszurd játéknak ígérkezik a Mutant Year Zero

Őrületesen abszurd játéknak ígérkezik a Mutant Year Zero

Ugyanakkor megint a mutánsok okozzák a problémát.

Azt már az X-Men széria óta tudjuk, hogy ha valahol mutánsok jelennek meg, akkor bonyodalomból biztosan nem lesz hiány. Így lesz ez a Hitman és a Payday fejlesztőiből verbuválódott The Bearded Ladies stúdió legújabb játékában is, ami az egy lélegzetvétellel is nehezen kimondható Mutant Year Zero: Road to Eden nevet kapta. Nézzük is meg, hogy milyen finomságokkal vár minket a december 4-én PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re érkező játék!


Biztosan sokan emlékeztek még a legendás XCOM franchise epizódjaira, ami körökre osztott játékmenettel volt képes órákra a képernyő elé szögezni a játékosokat. A Mutant Year Zero is erre a metódusra épít, viszont ezúttal egy posztapokaliptikus világba csöppenünk, ahol az emberiség utolsó tagjai is mutánsokká változtak a világháborúban használt nukleáris fegyverek miatt.

Így adja magát a feladat, hogy megpróbáljuk túlélni a nem mindennapi körülményeket, amiben a Bormin névre hallgató sertés és a Dux-nak hívott kacsa fog nekünk segíteni. A fejlesztők elmondása szerint egy igazán komplex történetet fogunk kapni, ami meg lesz spékelve némi abszurd humorral. 


A zónában kalandozva folyamatosan újabbnál újabb arcokkal fogunk találkozni, akik között természetesen lesznek barátságos és ellenséges lények is. Ahogy már az XCOM esetén megszokhattuk, úgy itt is csak akkor fognak elkezdődni a harcok, ha igazán közel kerülünk ellenfeleinkhez, ahol ezután indulhat meg karaktereink taktikai pozícionálása.

Azt már idejekorán leszögezték a fejlesztők, hogy nagy hangsúly lesz a szerepjátékos elemeken: minden karakter egyedi képességfát kap, ahol aztán rengeteg skillt tudunk feloldani csapatunk tagjainak. Fontos viszont, hogy a karaktereink egyetlen közös tapasztali szinttel rendelkeznek, így nem tehetjük azt meg, –mint mondjuk a Dragon Ball FighterZ-ben–, hogy combosabb ellenfelek esetén csak a magasabb szintűekkel szállunk harcba. 


Vicces fegyverekből sem lesz hiány a játékban, hiszen például Dux egy olyan íjjal próbálja aprítani az ellenfelet, amit egy sílécből tákoltak össze. A kínálatban egyébként lesznek hagyományos és futurisztikus fegyverek is, amiket majd az összegyűjtött alapanyagok segítségével tudunk fejleszteni

Mindezekből látszik, hogy egy igazán érdekes atmoszférájú és hangulatú játékot fogunk kapni december 4-én, ami reményeink szerint egyszerre fogja elnyerni a PC-s, az XBOX-os és a PlayStation 4-es játékosok tetszését is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!