Előnyök és hátrányok: Zap, Barbarian Barrel, Log, Giant Snowball

Előnyök és hátrányok: Zap, Barbarian Barrel, Log, Giant Snowball

Olcsók és erősek. A 2 elixíres varázslatok kulcsfontosságúak minden pakliba, de melyik a legjobb a négy közül?

Az olcsó varázslatok helyes használata könnyedén eldöntheti a meccseket. A legjobb két elixíres spellek szinte minden pakliban helyet követelnek maguknak, de melyiket érdemes belerakni az általunk játszott változatba? Ebben próbálunk segíteni nektek. Összeszedtük az érveket, amik a Zap, Log, Giant Snowball és a Barbarian Barrell mellett –vagy éppen ellen– szólnak!

Előnyök

Common lap, ezért könnyebb fejleszteni. Légi és földi egységeket, továbbá tornyokat egyaránt tud sebezni. Instant elsüthető és rögtön szakítja az Infinite effekteket, emellett kábít. A négy varázslat közül a második legnagyobb sebzése van a tornyokra.

Hátrányok

Nincs visszalökés. Egy gyenge megoldás a „log bait”-re, de legalább lelassítja az ellenséget. Nincs lassítása.

Előnyök

Legnagyobb sebzés a tornyokra. Minden egységet hátra lök egy teljes mezővel. Kiválóan alkalmas megállítani a „log baitet”. Legnagyobb területre hat.

Hátrányok

Kizárólag földi egységekre hat. A Princess tornyok hátulját nem lehet elérni vele. Nincs lassítása. Nem azonnali a hatás: időbe telik, mire letarolja az előtte állókat. Nem resetel, és nem képes „reaggro”-ra.

Előnyök

Legtöbbet sebzi a négy varázslat közül (képes megölni az Archerst). Idéz egy Barbárt, ami képes további egységes sebzésére, elterelésre és épületek elpusztítására. „Log bait”-re kiváló counter. Az idézett Barbárral együtt a legtöbb sebzést osztja ki a tornyokra. Mini tankként funkcionálhat az alacsony életerővel rendelkező távolsági egységek ellen, mint egy Miner.

Hátrányok

Rövidebb távolságra hat, mint a Log. Nem stunol, nem lassít. Csak földi egységekre hat. Nem képes visszalökésre, és időbe telik, amíg végig gurul a pályán.

Előnyök

Nagyobb területre hat, mint a Zap, –földi és légi egységekre is egyaránt. Rendelkezik egy kisebb visszalökéssel. 2,5 másodpercre lassítja az egységeket. A pálya bármelyik részére dobható. Könnyű fejleszteni, mivel common kártya.

Hátrányok

Időbe telik, mire odaér a célpontra. Néha hátrány, hogy visszalöki az ellenfeleket: nehéz kiválóan használni. Nem kábít és nem „reaggro”-zza a célpontokat. A nagyobb testű egységeket nem löki vissza (Giant, Skeleton Giant, Goblin Giant).

Összességében mindegyik varázslat jól működik a megfelelő pakliban, de a népszerűség tekintetében azért érezhetőek a különbségek. A Zap és a Log uralmát nehéz egyelőre megdönteni, –de a fejlesztők bármikor képesek meglepetést okozni, egy-egy új lappal, vagy egy jól irányzott nerffel.

Nektek melyik a kedvenc lapotok a fentiek közül?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!